• A Facebook eltávolította a Super Meat Boy fejlesztőjének üzenetét
  • A bűne az volt, hogy látszott a rajzolt hős fertálya

Emlékeztek a Super Meat Boyra? Hát hogyne emlékeznétek, hiszen a később a Binding of Isaac-ot is fejlesztő csapat egy brutálisan nehéz platformert tett le az asztalra annak idején egy elég egyedi főszereplővel. A névadó aprócska húskocka, Meat Boy élete (?) szerelmét igyekszik megmenteni a gonosz rózsaszín kis emberszerű izétől, természetesen csupaszon szaladgálva, elvégre egy húsdarab nem szokott frakkot ölteni magára.

super-meat-boy-segges.jpg

És a Facebook algoritmusai szerint ez bizony baj, úgyhogy le is vették a játék újrakiadását, a Super Meat Boy Forevert promotáló anyagot a közösségi oldalról – tudtuk meg a fejlesztőtől, a Twitteren. A szóban forgó kép legfőbb hiábája talán az volt, hogy (mint az fenn is látható) szám szerint kettő darab csupasz, rajzolt valag látszik rajta, úgyhogy egyértelműen felnőtt tartalomnak számít, ami nem fér bele a szabályzatba.

Persze nem ez az egyetlen oldal, amelyen hasonló szabályozás van érvényben, és a tartalom mennyiségéből adódóan muszáj emberek helyett gépeket alkalmazni. És néha ilyen abszurd helyzetek születnek, mert az algoritmusok nem mérlegelnek ugye.

super-meat-boy-omg.jpg