• A Surviving Mars egy városépítős, településfejlesztős játék.
  • A program egyediségéről a kíméletlen marsi helyszín gondoskodik.
  • Nem csak a fejlesztés, hanem a titokzatos bolygó felfedezése is fontos része lesz a játéknak.
  • PC-re és konzolokra is megjelenik.

Az emberiség új otthona nem túl barátságos, de hát talán a fajunk legjobbjai a jég hátán, vagy épp esetünkben a Mars felszínén is képesek megélni. A Paradox Interactive új játékában a Marson kell majd létrehoznunk, és működőképes állapotban tartanunk az első emberi kolóniákat. Ehhez csak olyan „apró és jelentéktelen” dolgokra lesz szükségünk, mint oxigén, ellátmány és megfelelő kiképzés. Gyerekjáték, ugye?

Persze az sem árt, ha van némi tapasztalatunk a homokviharokkal. Valamint némi bátorságra is szükségünk lehet ahhoz, hogy a semmiből feltűnő különös fekete kockák célját is megismerhessük. A Surviving Mars egy városépítős, településfejlesztős játék. Különlegessége, hogy a kolonizálás folyamatának átvészelését maga a helyszín, a vörös bolygó körülményei nehezítik meg alaposan.

A játék elején egy űrkutatással foglalatoskodó ügynökséget kell kiválasztanunk, ők gondoskodnak majd az erőforrásokról és a felmerülő költségek fedezéséről. Utána pedig azt kell eldöntenünk, hogy hová is szeretnénk elhelyezni a kolóniánkat. Ezt követően jön csak a neheze: fel kell építeni a különböző épületeket és kupolákat. Természetesen emellett kutatással is segíteni kell a kis településünk és közösségünk fejlődését.

Az élelmet is magunknak kell megtermelni, fontos szerephez jut a bányászat, de persze egy kemény nap után a kolónia lakói lazulhatnak egy kicsit egy marsi bárban. Hisz a nap átvészelését mindig érdemes megünnepelni egy ennyire kíméletlen mesterséges élőhelyen. A kolóniánk megfelelő életkörülményeinek fenntartása mellett a folyamatos fejlesztés, és a misztikus, ismeretlen bolygó felfedezése fog gondoskodni a felhőtlen szórakozásról.

A kolóniánk lakói egyedi személyiségek lesznek: saját problémákkal, erősségekkel és gyengeségekkel, valamint szükségletekkel fognak bírni. A lakók állapota és szükségletei a többi telepes viselkedését és életét is befolyásolhatja. A játék 2018-ban érkezik, de pontosabb időpontot még nem közöltek, de jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re is (Steam: Windows, Linux, Mac). Többjátékos mód nem lesz benne.

Ha pedig a Mars rejtélyei nem kötnek le ellégé, akkor az egyszerűen kezelhető, de komplex modifikációk megalkotására használható eszközökkel saját modokat is készíthetsz. Természetesen ezeket a módosításokat megoszthatod a közöséggel, valamint a közösség modjait is szabadon használhatod. Felkészültetek a kolonizálásra?

A játék (nem éppen informatív) gépigénye pedig a következő, azt viszont nem tudni, hogy mennyi hely szükséges a játékhoz:

Minimum gépigény:

  • Windows 7/ 8 (8.1)/ 10
  • CPU: 2 magos CPU
  • Memória: 4 GB RAM
  • GPU: Intel HD Graphics 4000 (1 GB VRAM) vagy jobb

Ajánlott gépigény:

  • Windows 7/ 8 (8.1)/ 10
  • CPU: 4 magos CPU
  • Memória: 8 GB RAM
  • GPU: GeForce 970 kategóriájú kártya (2 GB VRAM)

Az első előzetes alapján hogy tetszik az élet a Marson?