A Paradox Interactive bejelentette, hogy lejárt a TaleWorlds csapatával kötött szerződése, így a Mount & Blade-sorozat kiadási jogai visszaszálltak annak fejlesztőire. A Paradox hivatalos közleményben köszönte meg a TaleWorlds öt és fél éven át tartó együttműködését, melyet nyugodtan mondhatunk gyümölcsözőnek, elvégre a keményvonalas PC-s játékokra szakosodott kiadó, és a kifejezetten rétegjátékokban gondolkodó fejlesztőstúdió együttes erővel sikerre vitte a Mount & Blade igen egyedi koncepcióját. A Paradox ráadásul meghálálta a játékosoknak, hogy megvették a Mound & Blade-széria bármelyik részét: ha van játékod a sorozatból, akkor nézz fel szépen a Steam-fiókodba, találni fogsz benne egy Magicka: Wizard Warst, egy egyelőre Early Accesben 12,99 euróba kerülő akció-szerepjátékot!

Ha valaki nem tudja, mi az a Mount & Blade, az képzelje el minden idők talán legszabadabb és legélethűbb szerepjátékát, ami a sötét középkor időperiódusába helyezi a játékost, igaz, fiktív országok és területek közé.

Hihetetlen? Jómagam is azt hittem, míg nem találkoztam a Warband alcímű, bővített kiadással, amiben az egyszeri lovag nemcsak a fele királyságot szerezheti meg, de ha akarja, akár uralkodóvá is koronáztathatja magát! De ez csak egy lehetőség a sok közül, vannak, akik jobban élvezik a gátlástalan rablóvezér szerepét. A Mound & Blade-ben nincsenek klasszikus értelemben vett célok vagy történet, a feladatainkat mi magunk választjuk ki, a sorozat játékideje pedig a kismillió választási lehetőségnek hála gyakorlatilag végtelen.

A TaleWorlds jelenleg az adatlapunkon szereplő Mount & Blade 2: Bannerlordon dolgozik, ami mindent a négyzetre emel, már ha ez egyáltalán lehetséges. Megjelenési dátum és egyéb részletek nincsenek, de ha minden jól megy, még idén rátehetjük a mancsunkat az immár házilag kiadott RPG-re.