A héten véget ért szeptember és elkezdődött október, vagyis jóvátehetetlenül beléptünk az őszbe, még ha az idő ezen a napon kissé tavasziasra is fordult. A PS Store-on viszont mindebből semmit sem érzékelhetünk, ott ugyanis rendre érkeznek az újabb és újabb játékok. A héten több kisebb cím és egy nagy, a maga módján különleges program is megjelent. Lássuk hát a felhozatalt.

Star Wars: Squadron

Újabb Star Wars játékprogrammal bővült a világ talán legnagyobb franchise-za, ám ezúttal nem FPS-sel vagy TPS-sel, még csak nem is szerep- vagy kalandjátékkal van dolgunk, hanem egy olyan programmal, ami a régi X-Wingeket és TIE Fightereket idézi meg. A Star Wars: Squadronsban belepattanhatunk X-szárnyúba és TIE vadászba egyaránt, küzdhetünk az új Köztársaság és a Birodalom oldalán az egyjátékos, történetközpontú kampányban vagy különböző multiplayer játékmódokban.

Projection: First Light

A Projection: First Light egy platformer, amelyben Greta bőrébe bújva bejárhatjuk az egész világot, Kínától kezdve a viktoriánus Anglián és Törökországon át egészen Indonéziáig, a játékmenet fő trükkje pedig a fény manipulálása. A játékon az a Richard Bradshaw-t is dolgozott, aki nemcsak árnybábjátékosként híres, de egyben történész is, így a látvány és a háttértörténet tekintetében is komoly hatással volt a projektre.

WARSAW

A tavaly PC-re már megjelent, körökre osztott taktikai játék, a WARSAW a második világháború egy kegyetlen pontjára, a varsói felkelés idejébe visz el bennünket, ahol maroknyi ember próbálta meg felszabadítani otthonát a megszálló erőkkel uralma alól.

World of Van Helsing: Deathtrap

A World of Van Helsing: Deathtrapben a címszereplő bőrébe bújva kell mindenféle szörnyeteget, mi több, mindenféle szörnyetegek egész seregét levadásznunk ebben az egyedi hangulatú, gótikus és noiros stílusú látványvilággal bíró akciójátékban.

További megjelenések