Itt az ősz, itt van újra. Az idő pocsék: felhős, hűvös, szeles. De legalább szeptemberben több remek játék is megjelent, így a meleg szobába sötétségében van mivel elfoglalni magunkat, mielőtt rávetnénk magunkat az októberi újdonságokra. Lássuk is, mivel üthettük el az időt a következő nagy durranásig.

Marvel’s Avengers

A Bosszúállók csapata a filmvásznon egyelőre nem tért vissza, sőt a csapat eléggé szétzilálódott az utolsó megjelenésük óta. A tévéken és monitorokon mi magunk válhatunk a csapattá, hála a Marvel’s Avengers-nek. A programban a Bosszúállók bőrébe bújhatunk bele és csaphatunk szét a kozmikus gonoszok között. Folyamatosan bővülő hősfelhozatal, kooperatív mód és rengeteg küldetés – ezt kínálja a Marvel’s Avengers, amiről tesztünket ide kattintva olvashatod el.

Tony Hawk's Pro Skater 1+2

A Tony Hawk's Pro Skater 1+2 megpróbálja feledtetni velünk az utolsó részeket, és felidézi a játéksorozat fénykorát, hiszen a széria első két felvonását hozza el nekünk, egyetlen csomagban kínálva mindkét program modern külsővel, de a régi hangulattal felruházott remake-jét.

NBA 2K21

Vannak olyan játéksorozatok, amik, ha nem jelentkeznének éves szinten új résszel, akkor sanszos, hogy eljött a világvége. Ilyen az NBA 2K21 is, ami a szokásos tartalmi frissítéssel jelentkezett, de egy nextgen változat is várható belőle,a melyet a drágább kiadást megvásárlók automatikusan megkapnak a PS5-verzió megjelenésekor.

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning

A 2012-es akció-RPG, a Kingdoms of Amalur sokaknál megmaradt szép emlékként, mint az előző generáció egyik alulértékelt szerepjátéka, amelyet most megújult formában újrázhat – vagy éppen pótolhat – mindenki, megérkezett ugyanis az újrahangszerelt verzió, a Kingdoms of Amalur: Re-ReckoningTesztünket ide kattintva olvashatjátok róla.

Spelunky 2

A 2009-es Spelunky folytatása megérkezett PS4-re. A Spelunky 2 ugyanolyan brutálisan nehéz, mint elődje volt viszont ezúttal a szóló rész mellé kaptunk lokális és online játékot, így már többedmagunkkal is megoszthatjuk a széria hajtépő élményét.

Mafia Definitive Edition

2002 egyik, ha nem A legjobb játéka volt a Mafia, ami viszont sajnos az elmúlt tizennyolc évben csúnyán megkopott. Grafikája és játékmenete sok tekintetben elavult, s bár ez volt a Mafia-trilógia nyitánya, kissé kilógott a sorból a kora miatt. De most a Hangar 13 elhozta a remake-et, ami kellemes meglepetésként egy jól sikerült játék lett, ami remekül idézi meg az eredeti programot, miközben képes megújítani a jól ismert történetet, és szorosabbra húzza a köteléket a későbbi részekkel. Tesztünket itt olvashatjátok, videotesztünket pedig emitt tekinthetitek meg.

Rebel Galaxy: Outlaw

Egyre több játék választja témájául az űr felfedezését, a Rebel Galaxy: Outlaw pedig ebbe a sorba áll be, ahol egy hatalmas nyitott világban kell kalandoznunk és harcolnunk, bejárva közel 40 naprendszert zsoldosként, kereskedőként vagy éppen kalózként – a szerep kizárólag tőlünk függ.