• Sztárügyvédet fogadott az egyik alkalmazott
  • És szeretné, ha a Blizzard nem csak 18 milliós kártérítési alapot használna
  • Emellett független vizsgálatot is követel

A Blizzard volt alkalmazottja, Christie ügyvédje a minapi sajtótájékoztatón mondta el, hogy ügyfele első kézből tapasztalhatta meg a stúdiónál általánosan jelenlévő zaklatásokat. Kollégái nyílt szexuális ajánlatokat és a testére történő megjegyzésekkel zaklatták a stúdiónál eltöltött négy év alatt, sőt több alkalommal kéretlenül fogdosták.

Amikor pedig a vezetőséghez fordult, ők megtiltották neki, hogy feljelentést tegyen a személyzeti osztályon, valamint megtagadták tőle a profitból származó részesülést, a fizetésemelést és a részvényvásárlást.

Az említett ügyvéd nem más, mint Lisa Bloom, aki olyan emberek zaklatási ügyeiben vállalt szerepet, mint Donald Trump, Bill Cosby és Harvey Weinstein. A sajtótájékoztatón három követelést tett közzé.

Az első, hogy legyen egy gyors és igazságos eljárás, amely rendesen kezeli a Blizzarddal szembeni jogi igényeket – ez ugyanis a véleménye szerint a mai napig nem történt meg, hiába vizsgálódik három állami ügynökség is. A második, hogy egy semleges harmadik fél vizsgálja felül az ügyet és az egyes karriereket ért károkat.

A harmadik pedig az, hogy a Blizzard által létrehozott 18 milliós kártérítési alapot növeljék meg több mint 100 millióra, és, hogy a cég hagyja, hogy a szabályok meghatározásában az áldozatok képviselői is részt vehessenek, illetve hagyják, hogy olyan képviselőkhöz forduljanak, akik már korábban is törődtek a zaklatások áldozataival.

Bár ez utóbbi talán soknak tűnik, tegyük hozzá, hogy a cég vezérigazgatója, Bobby Kotick, akiről nemrég a Wall Street Journal kiderítette, hogy aktívan részt vett a zaklatási ügyek eltusolásában, 1,75 millió dolláros fizetéssel éldegélt, és e mellé még pár száz misit felvett bónuszként – nem is csoda, hogy a lemondását követelik.

activision-blizzard.jpg