Aztán befutottak az első hírek róla, melyek leginkább a hibák tömkelegéről szóltak, és hátrahőköltem. Majd jött a – szerintem játéktörténelmi – egy gigás patch, és elszomorodtam. Így aztán a mostani anyagot már csak félve írom, de optimistán bízva abban, hogy a fejlesztők és a kiadó nem esik kétszer ugyanabba a verembe. Mert onnan már nehéz lenne a kikecmergés.

Szenvedélyesen táguló világokA Two Worlds tehát jövőre kiegészítővel bővül, melynek címe „The Temptation” lesz. NightBagoly kolléga közel egy hónapja harangozta be a cuccot (lásd lent), melyben még elég sok minden feltételes módban szerepelt, így a cím is, mely úgy tűnik, immár végleges. Annyit tudtunk eddig, hogy lesznek elfek, sok új szörny, régió, miazmás.

Nos, most konkrétabb információk és némi képanyag is befutott. Ezek szerint az expanzió legfőbb újdonsága – tessék megkapaszkodni! -, hogy hősünk immár meghódíthatja a magasságokat is, azaz felkapaszkodhat tereptárgyakra, felhághat lajtorjákon, sőt a hordókra, ládákra nemcsak felállhat, de ezeket hozzá is vághatja ellenségeihez (ezt már nevezem!). És amikor emberünk felért a korábban elérhetetlen csúcsokra, körbesasolva megpillanthatja a fantasztikus új tájakat is, melyet a drága, „valóságot pumpáló” fejlesztők készítenek, csak nekünk. Ezekből egyelőre kettőt árultak el: szavannákon és dzsungelekben bolyonghatunk majd, mangrovefák, liánok, kaktuszok között, csudás új állatokat – rinocéroszokat, páviánokat, párducokat és leopárdokat - felfedezve és szeletelve.

A Reality Pumps kedves és kellemes elnöke, Alexandra Constandache elmondta, hogy „intenzív játékélményt szeretnének nyújtani az elképesztő újdonságok és a feltuningolt régebbi elemek keverésével.” Azt is hozzátette, hogy „a mozgatható tárgyakkal szinte végtelen lehetőségek tárulnak elénk, melyben kihasználhatjuk kreatív tehetségünket és mindez nagyon érdekes küldetéseket eredményez.”. Ööö... nos, igen...

Eme rettentő marketingszövegeknél többet egyelőre nem tudtunk meg, így nem marad más hátra, mint áttanulmányozni a fent említett négy friss képet, melyet a sajtóközleményhez csatoltak a lányok-fiúk (én pedig e hírhez), és melyek kétségtelenül tetszetős photosh... izé, játékképek. Minden mást később. Jelzem, én azt hiszem, megvárok egy Gold kiadást, amikor már kiforrja magát a dolog - de ne legyenek előítéleteink, hiszen a mondás szerint saját hibáiból tanul az okos, így egyelőre szavazzunk bizalmat a készítőknek és a projektnek, a többi meg majd úgyis kiderül.