A történet ott kezdődik, hogy pár napja a Gamespot írt egy cikket arról, hogy a Cyberpunk 2077 ambíciózusabb lesz, mint a The Witcher 3: Wild Hunt, és Twitter-oldalukon mindezt egy, a játék trailerének kulisszái mögé betekintő képpel illusztrálták, amin egy eléggé dekoratív hölgy látható, egész pontosan, ő:

cyberpunk-2077-trailer-behind.jpg

A tweet szövege pedig ez volt: „a Cyberpunk 2077 minden téren ambíciózusabb, mint a Witcher”. No, erre a következőt reagálta Twitteren a Dear Esthert és az Everybody's Gone to the Rapture-t jegyző Chinese Room: „de legalább annyira szexista, ha a képet vesszük alapul.” Kevesebb miatt is tört már ki háború, szóval gondolhatjátok, hogy csakhamar egymásnak estek a megnyilvánulással egyetértők és az azt ellenzők.

Az érvek között sok minden található, a hölgy méretes dekoltázsától kezdve a The Witcher szexkártyákon át a The Witcher 2: Assasins of Kings nyitójelenetéig. Míg az ellenérvek között olyanok szerepelnek, hogy a fenti képet a Gamespot használta promóció céljából, nem a CD Projekt, hogy a Cyberpunk 2077 trailere az eredeti játékot kívánta megidézni, illetve, ez a Witcher 3-ból származó drámai momentum is bevetésre került, amin anno még Conan O’Brien is kibukott:

witcher-3-geralt.jpg

És ti melyik oldalon álltok? Szerintetek szexista a CD Projekt RED avagy sem?