Nem hiszem, hogy magát a sorozatot be kellene mutatnom, hiszen az agyontetovált, szuperintelligens, és nagyon összehúzott szemmel egyfolytában agyaló Michael Scofield olykor hihetetlen fordulatokban gazdag kalandfolyama a Fox egyik legtermékenyebb aranytojást tojó tyúkjának számít széles e világban (és most magánzárkába zárom magamat e mondatszörny miatt...). No de hogy ebből játék?

A hivatalos bejelentést a Brash Entertainment tette meg, egyelőre annyi látszik bizonyosnak, hogy X360 és PS3 a célplatform, és 2009 februárjában várhatjuk a kész cuccot. A cégről oldalt megtaláljátok az összes információt, elég sokat írtunk már róluk – egy tulajdonképpeni produkciós vállalkozásról van szó: ők megvásárolják a licenceket, megbeszélik a jogtulajdonossal, mik az elképzelései, majd a feladatnak legmegfelelőbb fejlesztőt megbízzák a kódolással, a kiadás és marketing természetesen szintén az ő reszortjuk. Eddigi termékeik finoman szólva nem voltak épp minőségi darabok, elég csak az Alvin and the Chipmunks adaptációt megemlíteni, de a reményt soha nem szabad feladni... Jelenleg a Fűrész feldolgozását végzik, és van még a tarsolyukban pár, egyelőre titokban tartott licenc.

Mondom, majd kiderül, mi lesz ebből. Volt ugye már „dobbantós” játék, a híres mozifilm, a Nagy szökés alapján, még a nyolcbites korszakban egy remek, és 2003-ban egy közepes, ennek mechanizmusa talán még alkalmas is lenne a mókára, sőt, ugyanabban az évben a magyar Philoslabs is elkészített egy hasonló cuccot, Rebels: Prison Escape címmel, mely leginkább a Commandos alapelemeire épült, akár valami ilyesmi is elképzelhető. Valahol legbelül, valami miatt, én mégis félek...