A Mass Effect 3-hoz eddig öt letölthető tartalom készült el, ebből az egyik a finálét tisztázó DLC, míg a többi a multiplayer módot bővítette új pályákkal, fegyverekkel és játszható kasztokkal. A csomagok sikeresen tolták ki a játék élettartamát, hiszen még most is vissza-visszatérnek az emberek egy-két körre -- a Mass Effect-széria központjában azonban a történet áll, ezt pedig a BioWare is tudja.

A Comic-Conon Mike Gamble elmondta: a csapat egy szólista letölthető tartalmat akar készíteni, s talán később még több multiplayer DLC-t, de csak akkor, ha a játékosokat érdekli. Gamble arra már nem tért ki, hogy mit szeretnének a kiegészítőben megvalósítani, de leszögezte, hogy mivel a Mass Effect 3 Shepard története, így a főszerepben továbbra is ő lesz.

Noha a BioWare továbbra sem hajlandó reagálni az eddigi szivárgásokra, nagyon valószínű, hogy a rejtélyes DLC a Leviathan nevet kapta, melyben az lesz a feladatunk, hogy egy száműzött reaperrel vegyük fel a kapcsolatot, s lehetőség szerint állítsuk át az oldalunkra. Lehet, hogy az alábbi, a Comic-Conon bemutatott kép ebből a DLC-ből származik.