Többek közt a magyar WoW-fanatikusok körében méltán népszerű FrostShock hozta le a hírt, miszerint az amerikai felsőoktatásban van egy oktató, aki a World of Warcraft segítségével tanítja közgazdaságtanra és programozásra hallgatóit. Ő Margitay-Becht András, aki augusztus 3-án tart egy előadást a témáról a Corvinus Egyetem C épületén belül a V-VI. előadóban (pontos cím: 1093 Budapest, Közraktár utca 4-6.).

Hogy pontosan miről is van szó? András feleségével karöltve találta ki, hogy ha WoW-os példákkal támasztja alá a társadalomtudományos tudnivalókat, akkor ezzel felkelti a hallgatók érdeklődését és tutira nem fogják idejüket a kurzus helyett a közeli kocsmában tölteni. Mellesleg: Ki ne szeretné, ha kedvenc játékán keresztül szinte játszva tanulhatna? Ugye mennyivel könnyebben menne? Sokszor egyébként a játékon belül csinált dolgok (AH-zgatás, stb.) a való életben közgazdaságban használatos lépések, s erre a tézisre rávilágítván sokkal egyszerűbben és gyorsabban mehet a tanulás. A tanár úr szerint az alapszintű programozás is könnyebben elsajátítható, ha a végén összerakhatod saját World of Warcraftos addonodat, hiszen ez egyfajta új motivációs erő a bukástól való félelem mellett.

Tehát aki kíváncsi az előadásra és az effajta tanítás mikéntjére, az látogasson el a Corvinusra, hiszen biztosra vesszük, hogy sok érdekes információval lesz gazdagabb — s emellett WoW-kedvelő cimbikkel sem egy utolsó szórakozás egy-egy nagyobb instapucolás között.

u.i.: a belépés ingyenes!