A Brothers in Arms: Furious 4 a beszámolók alapján a Becstelen brigantyk és a Bulletstorm keveréke, hiszen a történet szerint egy szedett vetett társaság Adolf Hitler meggyilkolását tervezi, és az akció során mindenféle korlátozás (vagy történelmi hűség) nélkül dolgoznak. A Bulletstormmal húzott párhuzam pedig abban az értelemben igaz, hogy bónuszpontokat kapunk, ha látványosan öljük meg a Harmadik Birodalom katonáit, majd az így megszerezett összegből a pályákon elszórt rádiókon keresztül fejleszthetjük a fegyvereinket, hogy aztán még több pontot kapjuk, és még összetettebb módokon gyilkoljuk.

Csapatunk tagjai a karakterükhöz passzoló fegyverekkel operálnak, melyek más és más játékstílust követelnek meg. Crocket például egy texasi cowboyféleség, aki a hatlövetűjével osztja az áldást, Chock egy indián, akinek a fejsze a legjobb barátja, Stitch egy őrült ír szanitéc, Montana, a favágó, pedig mesterségének eszközeivel és egy gépfegyverrel indul harcba.

A játék természetesen akkor teljesedik ki igazán, ha mind a négy karaktert emberek irányítják, hiszen ekkor egymás képességeit kombinálva apríthatunk, de egymagunk is élvezhetjük a náci birodalom megdöntését, melyre a tervek szerint 2012 elején kerül majd sor PC-n és konzolokon.