Februárban elakadt a Tesztelj velünk! pályázat, én ennek okait most nem firtatnám, ha megengeditek. Inkább forduljunk fénylő arccal a jövő felé: a mai nappal eredményt hirdetek, és egyben útjára indítom az új pályázatot. Az egyes szám első személy nem véletlen, hiszen mostantól én veszem kezembe e szekció irányítását, egyszemélyi felelősként: én fogom elbírálni a beérkezett pályázatokat (ez mondjuk eddig is így volt nagyjából), én fogom rangsorolni őket (ebben sincs sok változás), és kihirdetni a győztest. Amint ez megvan, a teszteket is én fogom kirakni az oldalra, ha szükséges, igénybe véve az eddig is lelkes Pozandr és Deltaleader segítségét (köszi fiúk az eddigieket is!). Remélem, az, hogy a teljes pályázatot egy ember fogja össze és menedzseli, érezhető változást fog jelenteni, és sokkal olajozottabban működik majd az egész, mint korábban. Tudom, hogy sokan csalódottak, sokan dühösek, és meg is értem, de még egyszer kérek mindenkit: adjon egy esélyt az új rendszernek. Vágjunk bele ismét!

Mivel február már régen volt, és talán vannak azóta újak is, hadd foglaljam össze a Tesztelj velünk! pályázattal kapcsolatos tudnivalókat.

  • Tesztet olyan játékról kérünk (természetesen saját írást), melyről nincs még teszt az adatbázisunkban, illetve nem írtunk róla a PC Guruban. Miután adatbázisunk picit le van maradva a magazinhoz képest, és hogy elkerüljük a felesleges munkát, arra kérem a vállalkozókat, hogy mielőtt nekiállnának a melónak, küldjenek nekem egy privát üzenetet, melyben megírják, miről szeretnének értekezni, és ha áldásomat adom rá, mehet a munka. Az üzenetek tárgya Tesztbejelentés legyen, hogy hamarabb intézhessük a dolgot. Megjegyzés: nézzetek körül a Magazin menüpont alatt is!
  •  Az írást az oldalunkról letölthető Tesztsablon alapján kérjük megejteni, ezt frissítettem a legújabb kívánalmaknak megfelelően. Természetesen nem árt előtte elolvasni pár korábbi tesztünket, ami szintén útmutatást nyújt. 
  •  Ha kész a mű, a futó pályázat oldalán megtaláljátok az űrlapot, amelynek segítségével beküldhetitek az anyagot, kitöltése értelemszerű. A beérkezéstől számított pár órán, maximum egy napon belül kiértékelem a teszteket, és eldöntöm, hogy elfogadom-e azokat, vagy elutasítom. Ezt azonnal láthatjátok a pályázati oldalon. Ha valaki szeretné megtudni, hogy miért történt az elutasítás, megkérdezheti privát üzenetben, de nem ígérem, hogy azonnal reagálok rá, ez esetben türelmet kérek -- azt azonban hozzáteszem, az elbírálással szigorú leszek, a léc magasan van! Felhívom a figyelmet a sportszerűségre is: mostantól fogva szigorúan fogok eljárni, aki szórakozik (képeket küld be, egyéb szöveget), figyelmeztetésben részesül súlyosabb esetben azonnal kitiltom az oldalról. Hasonlóan járok el azzal, aki más írását próbálja meg beadni sajátjaként.

Egy változás van a jutalmazásban: ezentúl csak az első helyezett kap Gurus ajándékcsomagot, benne mindenféle jósággal, a többieknek az a dicsőség jut osztályrészül, hogy kikerül írásuk a PC Guru online-ra, amely szerintem épp olyan értékes dolog (ha valaki a teszt értékelődobozában szeretné az arcképét is megjeleníteni, küldje el nekem, szintén privátban!). Itt jegyzem meg, hogy a tárgynyeremény nem az én kompetenciámba esik, a feladatom a pályázat PGO-s részének menedzselése lesz, így ez ügyben inkább Bubust keressétek majd bőszen. Amit én ígérhetek, hogy gyors, gördülékeny lesz ezentúl a pályázat, úgy az elbírálás, mint a tesztek publikálása.

A vállalkozóknak sok sikert kívánok tehát, és akkor induljon az új versengés, a novemberi pályázat, melynek beküldési határideje: 2008. november 28., éjfél. Mint láthatjátok, most elég idő van rá, mivel nem akartuk tovább húzni a dolgot, így lesz elég idő felkészülni. December elsejével aztán visszaáll a régi rend, tehát az adott hónap első napján indul a buli, és a hónap végéig tart. Azért nem az utolsó napig, mert azért kell egy kis idő a kiértékelésre, ha valaki nagyon a végére időzítené a beküldést – de kérlek titeket, igyekezzetek ne a legutolsó pillanatig húzni a dolgot!

Végül a nagy adósság, azaz a februári győztes:


Gratulálok neki, a többieknek köszönöm a kitartást, a megértést, az eddigi munkát, és remélem, minél többen próbálkoznak ismét. Hajrá!

Tesztelj velünk! -- 2008 novemberi pályázat



Kiegészítés: Készült egy GY.I.K., azaz Gyakran Ismételt Kérdések leírás. Elolvasható itt, ajánlom figyelmetekbe!