• Késik a That Dragon, Cancer
  • December helyett január 12-én jelenik meg
  • Egy rákos kisfiú utolsó napjait élhetjük át

Ha azt szeretnénk, hogy a videojátékokat komolyabban vegyék, kötelező jelleggel el kell mozdulnunk a lövöldözés a bikinis csajok kényelmes vonzáskörzetéből, és néha-néha olyan témákat is feldolgozni, amik nem éppen a pulzusunkat növelik meg, hanem egy kicsit az érzelmeinkkel játszanak, más szóval, felnőtt problémákat is bemutatnak, így habár nem éppen szívderítő egy halálos betegségről játékot készíteni, ez fontos, ha az ipar felcsereredését szeretnénk.

A szóban forgó program a That Dragon, Cancer, amiben Ryan és Amy Green fiáról mintázott történetét élhetjük át. A kis srácnál, Joelnál 12 hónapos korában rákot állapítottak meg, az orvosok pedig csak nagyon kevés időt jósoltak neki, de rájuk cáfolt, és még négy évig küzdött a betegséggel. Na, ennek a harcnak láthatjuk a mélypontjait és a szívet megmelengető momentumait, interaktív tálalásban -- a feladatunk képletesen megküzdeni azzal a bizonyos sárkánnyal, ami szimplán annyi, hogy ott legyünk a gyerekkel utolsó napjain...

A That Dragon, Cancer az eredeti tervek szerint még idén megjelent volna, de talán nem akkora érvágás, hogy nem éppen karácsonykor merülhetünk el ebben a mélyen személyes, érzelmes és elgondolkodtató programban. Helyette a program január 12-én jelenik meg, az ára pedig 15 dollár lesz.