• The Climb bejelentés
  • Virtuális valóság játék a Crytektől
  • Kizárólag Oculus Riftre
  • Gyönyörű tájakon sziklamászhatunk
  • Megjelenési dátum még nincs

A Crytek ma bemutatta a legújabb játékát, ám nem újabb idegeneket kell halomra lőnünk, és még csak nem is római légiósokkal kell kardot ragadnunk, hanem az extrém sportok irányába tett egy kiruccanást a német csapat, pontosabban sziklamászásra invitálnak egzotikus környezetekbe, a beleélés pedig maximális lesz, merthogy a játék Oculus Riftre készül.

Bemutatkozik a The Climb, ami otthonunk kényelmébe hozza el a biztosítókötél nélküli sziklamászás andrenalindús izgalmait, amint gyönyörű tájak titáni sziklafalait hódítjuk meg. A feladat papíron nagyon egyszerű: találd meg a csúcsra vezető utat, a gyakorlatban azonban mi sem lehetne ennél nehezebb. A sziklafalakon ugyanis nincs előre kijelölt hely, vagy vörös szalag, ami vezethetne, így saját magunknak kell megtalálnunk a helyes ösvényt, lehetőleg elkerülve az omladozó sziklapárkányokat és ezzel együtt a biztos halált. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Crytek igyekszik a lehetőségekhez mérten hitelesen bemutatni a sziklamászás alapjait, így a nehézkes mászás (ez Xbox One kontrollerrel, vagy az Oculus saját megoldásával is történhet) mellett figyelnünk kell arra is, hogy mennyire izzadnak az ujjaink, ha ezek ugyanis túlságosan sikamlósakká válnak, hamar a levegőben találhatjuk magunkat -- nem szabad tehát elfelejteni, hogy használjuk a magunkkal vitt krétaport. A mászást annyiban könnyítik a fejlesztők, hogy a karakterünket mindösszesen két kéz reprezentálja, így jobban tudunk tájékozódni -- és nem mellesleg könnyebben magunkba tudjuk szívni a CryEngine által megjelenített táj szépségét.

A csapat egyelőre csak egyetlen térséget mutatott be. Ez Ázsiába visz, egy fiktív helyre, amelyet Vietnam festőien gyönyörű Halong-öble ihletett. Természetesen a későbbiekben más tájakra is ellátogathatunk, és nem, nem kell aggódni, hogy ezekért felárat kérne a Crytek, nem lesz ugyanis mikrotranzakció.

A The Climb Oculus Rift-exkluzív így ha te is virtuális sziklamászó akarsz lenni, akkor be kell szerezned a szemüveget (és az ehhez passzoló, combos számítógépet), ami valamikor jövőre jelenik meg -- maga a játék még pontos dátumot nem kapott.

Nem ez egyébként a Crytek első VR játéka, hiszen éppen idén nyáron mutatták be PlayStation VR-ra a Robinson: The Journeyt, amiben egy fiatal fiút alakítunk, aki egy idegen bolygón ért földet. Ez csak PS4-re fog megjelenni.

Neked melyik tetszik jobban?