• Traileren mutatkozott be The Division 2 Dark Zone-ja
  • Ezúttal ráadásul nem is egy, hanem három ilyen terület akad a térképen
  • De ezen felül más fajsúlyos változások is várhatóak

A Dark Zone egyike a The Division legikonikusabb helyszíneinek. A külvilágtól és a kormányszervektől tökéletesen elzárt hely ez, ahol bármi megtörténhet, és ahol nem bízhatunk senkibe és semmibe. Most pedig a készítők egy igen tartalmas videóban magyarázták el nekünk, hogy mi fog ebből változni a második részben.

Jó hír lehet, hogy a Dark Zone alapjai megmaradtak: továbbra is egy PvPvE területről beszélünk, ahol a legjobb esélyünk van értékes és ritka zsákmányra bukkanni. Igen ám, de az itt felszedett felszerelés gyakran fertőzött, így speciális helikopterrel kell kivinni, azt pedig valószínűleg minden The Division játékos tudja, hogy a jelzőfáklya fellövése után sakál módjára gyűlnek a kimenekítő pont köré a renegát ügynökök, akiknek egyetlen célja a cuccaink elvétele.

the-division-2-into-the-dark-zone.jpg

Az alapok tehát maradtak, de sok minden változik így is. Például most már nem csak egy, hanem három Dark Zone is szerepel majd a térképen, mindegyik saját külön kinézettel és atmoszférával, valamint tovább finomodott a renegát rendszer is. Most már nem feltétlen kell más játékosokat megölnünk, hogy zsákmányhoz juthassunk, akár SHD terminálok meghackelésével is megkereshetjük a napi betevőt. Ennek fényében a renegát státusz is három szintet kapott: legalul azok találhatók, akik más ügynökökre nem emeltek kezet, középen a harciasabbak, akiknek a kezéhez azért vér tapad, a legmegátalkodottabb renegátok után pedig természetesen itt is megindul majd a fejvadászat.

Továbbá fontos lehet, hogy a Dark Zone-ok immár úgynevezett normalizált környezetként működnek, azaz próbálnak egyenlő esélyeket biztosítani mindenkinek. Így például a bejáratoknál automata őrtornyok találhatóak, melyek védik a frissen érkezőket a lesben álló renegátok és túlságosan agresszív NPC-k ellen, valamint az ügynökök felszerelésének szintje is normalizálva lesz. Időről-időre azonban valamelyik Dark Zone státusza Occupied-ra vált majd, ami azt jelenti, hogy odabent megszűnt minden esélykiegyenlítő megoldás.  Talán mondani sem kell, az igazán jó cuccok itt, nem pedig a normalizált környezetben lesznek nagyobb eséllyel megtalálhatóak.