• A Massive közösségi menedzsere szerint nem lesz mikrotrazakció a The Divisionban
  • A bétában talált Phoenix Creditekről majd később adnak bővebb tájékoztatást
  • Korábban a PS Store adatlapján már feltűnt a mikrotrazakció
  • The Division PC Guru előfizetés mellé!

A The Division bétájában bukkantak rá a játékosok a Phoenix Creditekre, amivel mindenféle jóságot vásárolhattak a karakterüknek. Sokakban felmerült, hogy ez talán a mikrotranzakció jele, és a teljes játékban valódi pénzért is be lehet majd szerezni krediteket. Ez természetesen a vaskosabb pénztárcával bíró játékosokat hamar előnyhöz juttatná.

Nos, a játékot fejlesztő Massive közösségi menedzsere, Natchai Stappers szerint erről szó sincs. Twitteren a következőt válaszolt az ezt firtató kérdésre:

„NEM LESZ MIKROTRAZAKCIÓ, ÉS HATÁROZOTTAN NEM LESZ P2W SEM.”


Utóbbi a „pay-to-win”, azaz a fizess, hogy nyerj üzleti modellre utal. Hogy akkor mégis mi a helyzet a Phoenix Creditekkel? Nos, Stappers szerint erről majd bővebben adnak részletes tájékoztatást – mivel a The Division március 8-án megjelenik, annyira azért nem húzhatják el a dolgot.

Az aggodalma a játékosoknak mindenesetre jogos, hiszen a Ubisoft két másik nagyágyújában, az Assassin’s Creed: Syndicate-ben és a Rainbow Six: Siege-ben is van mikrotranzakció, ráadásul januárban a holland PlayStation Store-ban a The Division adatlapján már fel volt tűntetve eme opcionális lehetőség.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!