• A The Elder Scrolls 6 vélt alcíme körül bajok vannak
  • Egy író tiltakozik a bejegyzés ellen, mert két regénye is ezt a főcímet viseli

Még tavaly, nem sokkal a The Elder Scrolls 6 E3 2018-as teasere után jegyezte be a Bethesda anyavállalata a Redfall márkanevet, melyet sokan az említett játék alcímének véltek. A gyanú megalapozott, ahogyan az a vád is, miszerint a Bethesdának nincs joga bejegyezni a márkanevet. Ugyanis ezen a címen már létezik szellemi tulajdon, méghozzá Jay J. Falconer sci-fi író két poszt-apokaliptikus regénye, melyek a Redfall-sorozat eddig megjelent felvonásai.

Falconer a Twitteren jelentette be, hogy ügyvédei hiába keresték a Bethesdát és anyavállalatát, a ZeniMaxot egy lehetséges licenc végett, egész egyszerűen nem kaptak választ. Így elmondása szerint nem hagytak más választást, bíróság elé viszi az ügyet. Nem jogsértés végett indult az eljárás, hanem csak a használatát tiltanák meg, az ügy pedig egészen 2020-ig elhúzódhat. Persze az egész fabatkát sem ér, hiszen a Zenimax a megjelenésig még bőven lecserélheti a nevet - már amennyiben valóban a The Elder Scrolls 6-ot érinti, hiszen erről sincs hivatalos megerősítés.

the-elder-scrolls-vi-768x349.jpg

Azt már csak zárójelben jegyeznénk meg, hogy a Falconer-féle Redfall regényfolyam előtt is készült már könyv ugyanezen a címen...