• A Zenimax bejegyeztette a ’Redfall’ márkanevet
  • Könnyen lehet, hogy az új The Elder Scrolls alcíme lesz

A Bethesda nem először bukik le márkanév bejegyzésén keresztül, emlékezzünk csak vissza a Starfieldre, mely hasonló körülmények között került be a köztudatba. Persze a Bethesda ahogy akkor, úgy most sem kommentálja az esetet, úgyhogy csak találgatni tudunk, hogy egy vadonatúj harmadik játékon törik a fejüket, vagy egy már „meglévő” projektjükhöz csatolható a szeptember 10-én bejegyzett ’Redfall’.

A válasz szinte adja magát, hiszen nem valószínű, hogy két projekt (Starfield és The Elder Scrolls 6) mellett egy harmadik projekt tervezési fázisba kerülne. Marad tehát az, amiről eddig is tudunk – és bár a Fallout univerzumában is simán el tudjuk képzelni, mint kiegészítőt (elvégre a „vörös” Kína és az USA háborúja okozta a világégést), mégis kézenfekvőbb, hogy a The Elder Scrolls 6 alcíme lehet.

Hogy miért? Nos, a rendelkezésünkre álló rövidke teaser alapján szemfüles rajongók már feltételezik, (és mi is erősen hajlunk rá), hogy a The Elder Scrolls 6 helyszíne Hammerfell lesz, mely egyébként a Redguard otthona. A kettőt összerakni pedig nem éppen rakétatudomány… Hozzávehetjük még azt is, hogy ez lehet akár kikacsintás is a TES második részének alcímére is: a Daggerfall nem csak, hogy kísértetiesen hasonlít a Redfall címre, hanem éppen a pletykált provinciától északra fekvő High Rockban játszódik, és bizony megfordulunk Hammerfellben is.

elder-scrolls-6-kontraszt.jpg