Nem titok, hogy a Bethesda letölthető tartalmakat fog készíteni a nagy sikerű Elder Scrolls V-höz, s az is ismeretes, hogy nem holmi lópáncélra kell számítani, hanem komolyabb, a lemezes expanziók korát idéző DLC-kre. Azt viszont már nem tudni, hogy mire is számíthatunk -- csak egy pletykánk van.

A Bethesda az anyacég ZeniMax Medián keresztül lefoglalta a Dawnguard nevet, a rajongók fantáziája pedig azonnal beindult. Az elképzelés szerint az Oblivionban már feltűnt, VII Uriel Septim meggyilkolásáért felelős Mythic Dawn szekta kap majd főszerepet, melynek tagjai azon dolgoznak, hogy oblivion-kapuk megnyitásával lehetővé tegyék a daedrák számára, hogy megszállják és uralják Tamrielt.

A Bethesda továbbra sem hajlandó részletekbe menően beszélni az ideiglenesen Xbox 360-exkluzív letölthető tartalmakról, ötleteik azonban már biztosan vannak, hiszen a cég megtartotta az éves Game Jam rendezvényét, melynek keretében egy héten keresztül a dolgozók szabadjára engedhetik fantáziájukat a játékaikkal kapcsolatban, maga Todd Howard pedig azt ígérte még decemberben, hogy nem csak extra tartalmakat hoznak a DLC-k, hanem ki is javítják az alapjáték hibáit.