• A The Evil Within PC-s változatában több ponton is finomhangolhatunk a grafikán
  • A felbontás 4K-ig támogatott
  • Az élsimítás módja, az árnyékok részletessége, az elmosódás, az SSAO és a visszatükröződés is módosítható
  • A játék gyárilag 30 fps-re és 2.35:1 képarányra van korlátozva, de ez konzolparanccsal kiiktatható
  • Konzolparanccsal csalásokat is kapunk

A Bethesda a hivatalos fórumán megosztott pár információt a The Evil Within brutális gépiigénnyel rendelkező PC-s változatával kapcsolatban, pontosabban arról beszéltek, hogy milyen beállításokkal optimalizálhatjuk a játék működését. Módunk lesz piszkálni a felbontást (támogatott a 4K), az élsimítás módját (FXAA, MLAA, SMAA), az árnyékok részletességét, az elmosódást, az SSAO-t és a visszatükröződéseket, választható teljes képernyős vagy ablakos megjelenítés, konzolparancsokkal pedig kiiktathatjuk az fps-limitet, és azt is lehetővé tehetjük, hogy teljes képernyőn tudjuk játszani.

Az utóbbi kép lehetőség talán egy kis magyarázatra szorul, de itt csak annyiról van szó, hogy a Tango Gameworks a fejlesztés kezdetétől úgy tervezte, hogy a játékuk 30 fps mellett 2.35:1 képarányban fusson, mert ezt tartják ideálisnak a megálmodott élményhez, ha azonban valakinek ez nem tetszik, az PC-n konzolparancsokkal megszüntetheti ezeket a korlátokat -- bár a Bethesda ezt nem ajánlja, ugyanis szerintük a fejlesztők által belőtt paraméterek a legjobbak. A konzolparancsokkal továbbá beépített csalásokat és kibővített kamerakezelést is kapunk.

Érdemes még megjegyezni, hogy van állítható nehézségi szint, ami bármikor szabályozható, átvariálhatjuk a gombkiosztást, nem kell mindenáron gamepad, és kikapcsolható a célzásrásegítés.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!