The Hardy Boys: kalandszéria indulEz a bizonyos sorozat a The Hardy Boys névre hallgat. 1926-ban írta meg az első kötetet Leslie McFarlane, Eric Stratemeyer, a később a Nancy Drew szériát is kibocsátó Stratemeyer Syndicate akkori első embere megbízásából. Az 1979-ig futó eredeti szériában 58 kötet található, ezt követte '79 és 2005 között további 130 ponyva, illetve két korcsoportos széria, az időseknek szánt 127 kötetes Casefiles, és a gyerekeknek szóló The Clues Brothers. 2005 óta újabb szériát írunk, évente 6-7 újabb könyv jelenik meg, de van grafikus regény verzió is. Eddig több mint százmillió példány talált gazdára, ez a szám évente mintegy egymillióval nő.

Mindezek után bármilyen meglepő is, még nem készült belőle videojáték, pusztán két Nancy Drew címben bukkantak fel a srácok (tudniillik a hölgynyomozó néha felhívja őket, ha elakad), a The Creature of Capu Cave epizódban még játszható karakterek is voltak. Nos, az „átok”, úgy tűnik, megtörik, ugyanis a JoWooD megállapodott a jelenlegi jogtulajdonossal, a Simon & Schuster Children’s Publishing kiadóval, hogy játéksorozat készül a regényfolyamból az osztrák firma The Adventures Company címkéje alatt. Igen, sorozat, ugyanis az egyezség öt évre szól, 2012-ig tehát el leszünk látva kalandokkal.

De miről is szól ez a széria? Főhőse két fiatal (az első időkben még 16 és 15 éves, később 17 és 18) srác, akik a képzeletbeli Bayportban élnek. Édesapjuk Fenton Hardy, híres magánkopó, korábban a New York-i rendőrség állományában szolgált, a fiúk pedig az ő nyomdokaiba szeretnének lépni, így előbb neki segítenek, majd saját nyomozásokat folytatnak. Az első játékkal máris van egy kavarás: az első bejelentésben még The Tower Treasure volt a címe, mely megegyezik a legelső, 1927-es mű címével, ezt aztán hamar lecserélték The Hidden Theftre, feltételezésem szerint azért, mert a készítők alaposan belenyúltak a történetbe. Ott ugyanis a két kölyök Bayportban nyomozott egy betörési ügyben, itt viszont elhagyják a kisvárost, és New Yorkban is szimatolnak, sőt, a rejtélyes szálak egész mélyre nyúlnak a múlt ködébe, még az első világháború és Dzsingisz kán birodalma is képbe kerül valahogy, és persze Nancy Drew is feltűnik majd – de hát nyilván egy kalandjáték „vastagabb” sztorit kíván.

A kiadó biztosra ment, ugyanis két tinisztárt szerződtetett le a szinkronhangokra. Az idősebb testvért, a barna Franket Jesse McCartney kelti életre (lent balra), aki a Sugar Beats, majd a Dream Street énekese volt (nincs rokonságban Paul McCartneyval), később szólókarrierbe kezdett, a Beautiful Soul lemez másfél millió példányban kelt el. Színészként az All My Children szappanoperában robbantott, majd szerepelt a Summerlandban is (nálunk Mindig nyár címmel adták). Az ifjabbik Hardy, a szőke Joe Cody Linley (lent, jobbra) hangján szólal meg, aki nyolcévesen a Kutyám, Skip című moziban alakított nagyot (el is nyerte a Young Artist Award díjat érte), szerepelt az Ahol a szív lakik, a Tucatjával olcsóbb, az Újra a pályán mozikban és a Hannah Montana sorozatban is. Joe barátnője, lola (így írják) Kelly Stables lesz, aki a Körben játszotta a gonosz Samarát, illetve a W.I.C.H. sorozatban Will Vandomot.

The Hardy Boys: kalandszéria indulThe Hardy Boys: kalandszéria indul

Egyelőre ennyit tudunk, plusz szereztünk egy csomó képet, alant megtaláljátok őket. Megjelenés, ha minden jól megy, szeptember végén, október elején (utóbbi a hivatalos, de egyes források konkrétan esküsznek szeptember 30.-ra), PC-re.