A 400-adik epizód levetítésének éjszakáján következett a nagy leleplezés, új Simpsons játékot fejleszt az EA. A helyszín a Fox stúdiója volt, ahol felépítették a rajzfilmben szereplő Main Streetet, és néhány ismert helyszínt illetve tárgyat is láthattak a résztvevők. A fényképezőgépek sűrűn kattogtak, hogy a híres kanapé mására leült embereket megörökítsék. így zajlott le az esemény:


The Simpsons GameMár készülődnek a nagy bejelentésre, a sorozatból ismert figurák kartonváltozatai sorakoznak a fal mentén, különféle játékok környezetébe helyezve: NeverQuest, Medal of Homer, Bartman Begins és Grand Theft Scratchy. A sajtó képviselői már ekkor érzik, itt valami különleges élményben lesz részük. Bár ez már a 22. játék a sorban, amit a sorozat alapján készítenek, de az a tény, hogy az eseményt egybekötötték a 400. epizód levetítésével, ami lenyűgöző szám, mégis különlegessé teszi a pillanatot.

Ahogy mindenki elhelyezkedett, egy rövid felvezetés után bemutatják az írókat, akik a játékon dolgoznak: Tim Long, Matt Selman és Matt Warburton lép a színpadra. Néhány percen át beszélnek arról, milyen élmény volt megírni a játék forgatókönyvét, amiben közel egy órányi filmbetét lesz, és 8000 ezer sornyi dialógus. Ezeknek köszönhetően szinte a sorozat kibővített verziójának is nevezhetjük.


The Simpsons GameMiután az írók végeznek, elkezdődik a demó. Először pillanthatják meg a szerencsés résztvevők a játékot, pontosabban az "Around the World in 80 Bites" ("80 harapás alatt a Föld körül") című pályát. Homért látni, amint végigrohan a Duff Sörgyáron, közben betömve minden ehetőt, ami az útjába kerül. Mint korábban egyszer sem, a játék teljes mértékben úgy néz ki, mint a rajzfilm, így az ott megismert karakterek valósággal életre kelnek.


Ahogy a rövid bemutató véget ér, Matt Groening lép be és kezd el lelkesen mesélni a játékról az írókkal karöltve. Arról beszél, milyen egyedi élmény lesz egy teljes Simpsons szezont végigjátszani, az írók úgy jellemzik a játékot, mint a sorozat újjászületését interaktív szórakozásként. Nancy Cartwright, Bart hangja is feltűnik, hogy jelenlétével emelje az est fényét (ahogy Fábry papa mondaná).

Amint a sajtó elhagyja a szobát, ahol a bemutató zajlott, és összegyűlik a felépített utcán, a díszletként szolgáló nap lenyugszik, elsötétül a környék, majd felkapcsolnak néhány apró lámpát a csillagokat imitálva. Groening kerül újra a középpontba, köszönetet mond mindenkinek, aki az elmúlt 20 évben a sorozaton dolgozott. A csillagok is kihunynak, felcsendül az ismerős dallam és levetítik a 400-adik Simpson epizódot.

Magáról a játékról konkrétabb infromációkat nem hoztak még nyilvánosságra, erre még várnunk kell egy kicsit, de a képek alapján nagyszerű szórakozásban lesz részünk.