• Játékmenet videót kapott a The Sinking City
  • A 12 perces anyagban egy mellékküldetést nézhetünk végig
  • Bemutatkozik a nyomozás, a paranormális képességek és a könyvtári kutatás egyaránt

A jövő év érdekes címei közé tartozik a Frogwares gárdájának a szürreális, Lovecraft világán alapuló játéka, a The Sinking City. A program A Gamescomon már kapott egy igen szürreális és hangulatos trailert, most pedig befutott hozzá egy tartalmasabb játékmenet-videó is, melyben a nyomozás lépésein vezetnek minket végig egy kellően elborult mellékküldetés segítségével.

A The Sinking City főszereplője egy régi vágású magánhekus, ennek megfelelően a nyomozás a helyszín felmérésével kezdődik. Érdekesség, hogy a játék nem fogja a kezünket, azt, hogy pontosan hova kéne mennünk és mit kéne csinálnunk, nekünk magunknak kell kitalálnunk a rendelkezésünkre álló és a naplónkba gondosan lejegyzett információk alapján. Miközben felforgatjuk az egyes helyszíneket, nem árt szem előtt tartanunk főhősünk mentális állapotát sem: ha valami felkavaróval vagy groteszkkel találkozik (például egy kutyával, akit megöltek és a maradványaiból egy játékmackót varrtak), akkor bizony megroppan az elméje. Ilyenkor a világ szürkévé változik, és testetlen hangok halk suttogása jelzi nekünk, hogy valami nem oké odabent.

Amennyiben a hagyományos módszerek csődöt mondanak, akkor sem kell félnünk, hiszen főhősünk paranormális képességek egész sorával is fel van vértezve. A fókusz leleplezi az illúziókat, míg a koncentrálás segít meglátni azokat a nyomokat, ami fölött máskülönben elsiklott volna a tekintetünk. Ha pedig már minden nyomot begyűjtöttünk, bepillanthatunk a múltba is, ilyenkor az események láncolatát kell kibogoznunk a jelek szerint.

A nyomozás egyik legizgalmasabb részének pedig a videó végén felbukkanó kutatómunka ígérkezik, mikor a könyvtárba bezárkózva próbálunk rájönni, mégis milyen természetfeletti ocsmánysággal hozott össze a balsors. Ilyenkor három kulcsszót kell eltalálnunk a rendelkezésünkre álló ismeretek alapján, és ha sikerrel járunk, akkor megkapjuk a keresett információt.

Nektek az eddigiek alapján hogy tetszik a játék?