Az ukrán illetőségű Frogwares már 2002 óta gyártja rendületlenül az újabb és újabb Sherlock Holmes főszereplésével készült kalandjátékokat, ám a stúdió most elérkezettnek látta az időt arra, hogy a hosszú évek alatt megszerzett fejlesztői tapasztalatot felhasználva új irányba lépjenek, méghozzá egy nagyobb volumenű, és mélyebb játékélményt kínáló program megalkotásával.

Persze a csapat nem merészkedik túlságosan ismeretlen terepre, hiszen a ma leleplezett új játékuk, a The Sinking City narratív gerincét ismételten a nyomozás adja, csak éppen mindezt most egy a neves horrorszerző, H.P. Lovecraft munkássága által ihletett nyitott világba helyezik át fejlesztők.

„Nagyobb mindennél, mint bármi, amit eddig létrehoztunk, de úgy érezzük, hogy ez most a helyes lépés számunkra: a nyomozás élményét egy szabadon bejárható nyitott világba áthelyezni. Ehhez pedig úgy gondoljuk, hogy tökéletesen passzol háttérként Lovecraft univerzuma, és a Cthulhu mítosz.” – olvasható a most megjelent rövid posztban a stúdió weboldalán.

A Frogwares számár nem lesz idegen a világ, hiszen a cég korábban már dolgozott egy Call of Cthulhu játékon a Focus Home Interactive megbízásából, igaz, az a projekt végül nem régiben a Blood Bowlt fejlesztő Cyanide csapatánál kötött ki. De így talán nem vesznek kárba a Frogwares ezzel kapcsolatos ötletei, melyeket a most közzétett képek tanúsága szerint minden bizonnyal felhasználtak a vízzel elárasztott város és az abban rémisztgető hatalmas szörnyek megteremtéséhez. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A játékban egy magánnyomozót alakítunk az 1920-as években, akit új ügye New Englandbe, a Massachusetts-i Oakmont városába szólítja. A települést éppen elöntötte az árvíz, amit azonban nem a nagy esőzések, hanem egyértelműen természetfeletti tényezők okoztak, a helyieken pedig gyorsan eluralkodik az őrület.

Ennél többet azonban még nem árultak el a fejlesztők a The Sinking Cityvel kapcsolatban, így azt sem tudjuk, hogy mikor és milyen platformokon számíthatunk a program megjelenésére. A Frogwares ígérete szerint azonban már nem kell sokáig várnunk a részletekre, ugyanis a március 14-18. között megrendezésre kerülő San Franciscó-i GDC 2016-on már megmutatják a játék demó változatát.