A Spiderwick Chronicles könyvsorozatként kezdte karrierjét, Holly Black író és Tony DiTerlizzi ismert fantasy grafikus (többek között a Magic The Gatheringhez is rajzolt kártyalapokat) tollából. A nagy sikerre való tekintettel természetesen lecsaptak rá Hollywoodban, és ha már a széles vászonra feldolgozzák, akkor a játékátirat sem maradhat el. A filmben a főhőst ikerpárt Freddie Highmore alakítja, aki a Charlie és a csokigyár vagy az Én, Pán Péter című moziból lehet számotokra ismerős, a felnőtt szereplők sorában olyan hírességeket találnuk, mint Mary-Louise Parker, Nick Nolte, David Strathairn vagy Martin Short. A rendező Martin Waters, aki olyan műveket jegyez, mint a Bajos csajok (Mean Girls), a Nem férek a bőrödbe (Freaky Friday) vagy a Ha igaz volna... (Just Like Heaven).

A 2004-ben hazánkban is megjelent (nem meglepő módon Spiderwick Krónikák címen) történet igen erősen a Narniára hajaz, némi Harry Potter beütéssel. A Grace-család beköltözik a Spiderwick kúriába, mely egy szép, ám a gyerekek - az egypetéjű ikerfiúk, a bajkeverő Simon és az okos Jared, valamint nővérük, Mallory - számára kissé unalmas viktoriánus épület, mígnem felfedeznek egy rejtett szobát, ott találkoznak egy, a ház falában élő manóval, valamint birtokukba kerül egy rejtélyes könyv is. Itt kezdődnek a bajok, ugyanis felbukkan Mulgarath, az ogre, aki goblinseregével eme írásművet akarja megkaparintani.

E veszélyes kalandok sorát élhetjük majd át a jövő év februárjában (a filmmel egy időben) megjelenő játékban, melyben mindhárom srácot irányíthatjuk, és a feladatok megoldására egyedi képességeik kihasználására, okos összedolgozásra lesz szükségünk (a könyvben ez egyébként a vívás, az atlétika és az állatok iránti rajongás). A fejlesztő a Stormfront Studios lesz, ők feleltek a Gyűrűk Ura második részének feldolgozásáért is konzolokon, illetve nemrég az Eragonért is. Amint további részletekkel tudunk szolgálni, jelentkezünk, addig is nézzétek meg a film trailerét innen!