A Telltale műhelyében készülő The Walking Dead-játék kulisszái mögé betekintő sorozat első részében a történtről tudhatunk meg érdekességeket: a legfrontosabb dolog az, hogy a játéksorozat nem Rick Grimes körül forog, hanem teljesen új karakterekre koncentrál, miközben a képregény- és a tévésorozat főszereplője még bőven kómában fekszik, a megismert csapat pedig még nem állt össze.

Az általunk irányított karaktert Lee Everettnek hívják, aki éppen a börtönbe tart, hogy leülje a rá kirótt büntetést, ám a zombiapokalipszis forgatagában a kocsija felborul, ő pedig visszanyeri szabadságát. Emberünk azonban sokáig nem örülhet, hiszen hamar rá kell jönnie, hogy az a világ, amit ismert, megszűnt létezni, a bajt pedig tetézi, hogy útja során összetalálkozik a családja által elhagyott Clementine-nel, így már nem csak magára, hanem egy kislányra is vigyáznia kell.

A fejlesztők igyekeznek a történetet egy új szemszögből bemutatni, miközben a mellékszereplőkre is kitérnek majd. Láthatjuk például, hogy Glenn és Herschel mit csinált az előtt, hogy találkozott volna Rickkel, s minden bizonnyal ezen szereplők motivációját is jobban feltárjuk majd.