A The Walking Dead Season 3 az első olyan évad a sorozat történetében, ami nem jelenik meg Xbox 360 és PlayStation 3 platformokra. Viszont azok sem veszítik majd el a játékok során meghozott döntéseik súlyát, akik korábban az említett két platformon járták meg a sorozat eddigi részeinek érzelmekben gazdag útját.

A második évadhoz tartozó (a teljes évad eseményeit magába foglaló, befejezett) mentésünket importálhatjuk a folytatásba, akár Xbox 360-ról, vagy PlayStation 3-ról is. Ehhez le kell töltenünk a The Walking Dead: Season Two legújabb frissítését, minek köszönhetően megjelenik egy új opció, mely a mentés feltöltésére kínál lehetőséget, a folyamathoz szükség lesz még egy saját Telltale fiókra. A mentésekben hordozott döntéseinket így kapcsolhatjuk hozzá a Telltale accounthoz, ha még nem lenne ilyen fiókotok, akkor itt készíthettek egyet.

A játék menüjében a „Save Files” (mentések) opción belül, a „Upload” (feltöltés) lehetőséget választva tölthetjük fel a mentést, egyszerre csak egyet. Ezen az oldalon az általunk feltöltött és használni kívánt mentést kiválasztva a „Use Save” (mentés használata) lehetőségre kell kattintani.

Az új évadban, egy új platformon játszva az így megőrzött mentésünket úgy használhatjuk, hogy (bejelentkezett Telltale fiók mellett) „Extras” (extrák) menüponton belül található „Import Saves from Telltale Account” (mentés importálása a Telltale fiókról) kiválasztásával élesítjük a mentést. Az emiatt megjelenő „Continue Your Story” (történet folytatása) gombot választva folytathatjuk az előző platformon elkezdett történetet.