• A CD Projekt RED nagyon büszke a The Witcher 3 Switch portjára
  • Szerintük a felhasználói interfész és az irányítás fog leginkább változni

A rengeteg pletyka és szivárgás után az idei E3-on végre hivatalosan is bejelentették a The Witcher 3: Wild Hunt Switch-verzióját, melynek kapcsán a CD Projekt RED nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy nagyon büszkék rá, a játék esszenciája ugyanis sértetlen maradt.

Némi kompromisszumot persze kellett kötni a Switch gyengébb hardvere miatt, ám a legnagyobb változtatás nem a látványt, hanem a felhasználói interfészt és az irányítást fogja érinteni az egyik fejlesztő, Alvin Liu szerint.

"Nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogy a Witcher 3 fut Switch-en. Továbbra is olyan minőséget képvisel, amire büszkék vagyunk, persze megértettük, hogy van néhány hardverből adódó kompromisszum, amit meg kellett lépünk a teljesítmény érdekében a grafika kárára" - mondta Liu.

the-witcher-3-mennyiben-lesz-mas-a-switch-verzio.jpg

A növényzet sűrűsége és a látótávolság az, amiben némileg kevesebbet nyújt majd a Switch-verzió Liu szerint, amely handheld módban 540p, dokkolva pedig 720p felbontásban fut majd, míg tartalmilag pontosan ugyanazt nyújtja majd, mint a többi verzió.

És hogy mikor érkezik? Ezt hivatalosan továbbra sem erősítették meg, ám ha hihetünk a szivárgásoknak, akkor szeptember 24. lehet a nyerő dátum.