Márciusban felmerült annak a lehetősége, hogy a The Witcher 3 multiplayer módot is tartalmazni fog. Az érdekességet a gyártásvezető, Adam Badowski árulta el a Eurogamer újságírójának, de kihangsúlyozta, hogy csak tervezgetik ezt a módot, szóval még egyáltalán nem biztos semmi. Megígérte, hogy a későbbiekben bővebb információkat szolgáltatnak majd ezzel a témával kapcsolatban -- ez a nagy nap ma eljött.

A cég szóvivője a Forbes stábjának küldött nyilatkozatában elmondta: a The Witcher 3: Wild Hunt nem tartalmaz semmilyen multiplayer módot, amit azzal indokolnak, hogy ez Geralt történetének zárófejezete, ami mellett már semmi hely nem jutott egy épkézláb többjátékos szekciónak. Fellélegezhetünk tehát, a CD Projekt Red ugyanis teljes egészében a szólista élményre koncentrál, semmi sem fogja elvonni a figyelmüket -- ráadásul a jó hírek sora itt még nem ért véget.

A fejlesztést vezető Konrad Tomaszkiewicz a portálnak megerősítette azt a korábbi hírt, miszerint nem lesz másolásvédelem a játékon. Erről az a véleménye a cégnek, hogy limitálja azt, ahogyan a játékainkat használjuk, s a DRM a legrosszabb dolog, ami a játékiparral történhetett. Ezen felül pedig QTE-elemek sem lesznek, vagyis a húzós helyzetekből nem a képernyőn ritmusra felvillanó gombokat kell megnyomunk, hanem csak a saját ügyességünkben bízhatunk. Ezzel kapcsolatban is meglehetősen negatív a csapat meglátása, szerintük ugyanis ezeket csak a játékosok kis százaléka élvezi, s nem is működik jól mindenhol.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!