Tizenegy éve veti baljós árnyékát az egykor virágzó, most kihalt és sivár Földközi-tenger térségére egy rejtélyes torony, melyet sokan a Harmadik Tibériumháború egyik monumentumának tartanak. Ám az építmény belsejében egy idegen faj az emberi történelem legnagyobb invázióját készíti elő...

Tiberium: immár hivatalosan isNagyjából így kezdődik a sztori, mely bizonyára azoknak, akik végigjátszották a C&C: Tiberium Warst, ismerős, hiszen ez az a scin torony, melyet nem sikerült a GDI-nak lerombolnia, így az idegenek befejezhették az építését. Hősünk, Ricardo Vega parancsnok (egész pontosan és hivatalosan Forward Battle Commander), akinek össze kell állítania egy elitosztagot, hogy szembeszálljanak a globális krízissel. Legfőbb felszerelésük az „átalakítható személyi fegyverrendszer” lesz (nyilván valami hasonlót kell elképzelnünk, mint pl. a Crysisben), de kapunk egy, egyszerre több célkövető lövedéket is kibocsátó készséget, illetve kérhetünk bombázást anyahajóról felszálló gépektől, illetve akár ioncsapást is.

A készítők az FPS és a csapatalapú taktikai akció műfajok egyedi keverését ígérik innovatív megoldásokkal mind a fegyverek, mind a játékmechanizmus tekintetében, melyben egyszerre több gyalogos, páncélos és légi egységet is irányíthatunk majd úgy egy-, mint többszemélyes üzemmódokban.

A legmeglepőbb a sajtóanyagban az a kitétel, melyben Mike Verdu, az EA Los Angeles alelnöke és általános igazgatója elárulta: immár két éve (!) fejlesztik a programot, és most jött el az idő, hogy leleplezzék terveiket a nyilvánosság előtt. Ám még sok munka van vele: egyelőre 2008 őszét célozzák meg a kiadással, mely új generációs lesz, azaz a PS3, X360 és PC szentháromság jegyében készül. Képet egyelőre csak egyet mellékeltek, melyet megtaláltok a hírbe ágyazva - de nyilván hamarosan teljes gőzzel elindul majd a marketinggépezet.