• Nem fogunk unatkozni a negyedik részben
  • Erről a rengeteg dungeon is gondoskodik
  • Több mint 150 lesz a játékban

A Blizzard Entertainment kiadott egy negyedéves frissítési jegyzéket a Diablo 4-hez, amelyből kiderül, hogy a készülő játékban több mint 150 dungeon lesz. A Diablo 4 egyike volt azon nagyszabású játékoknak, amelyeket eredetileg 2022-re halasztottak, a cég másik, fejlesztés alatt álló címe, a hamarosan megjelenő mobilos Diablo Immortal mellett. Bár a Blizzard azóta bejelentette, hogy a Diablo Immortal még idén megjelenik, a vállalat azt is megerősítette, hogy a Diablo 4 már tuti, hogy nem jelenik meg 2022-ben. Elképzelhető, hogy a rajongóknak akár 2024-ig is várniuk kell, hogy játszhassanak a sorozat következő részével.

Bár a Blizzard arról (is) híres, hogy nem sieti el a játékai fejlesztését, a Diablo 4 fejlesztésének késése leginkább a még mindig tartó világjárványnak, valamint a stúdiót tavaly év közepe óta körbelengő balhéknak tudható be. Most Brian Fletcher, a Diablo 4 vezető dizájnere elmondta, hogy bár a készülő játékban továbbra is lesznek randomizált tartalmak a dungeonokben, a stúdió új funkciókkal egészítette ki a játékot, amelyek lehetővé teszik, hogy több mint 150 változatos dungeonben portyázhassunk. Ennek érdekében a Blizzardnak jelentősen át kellett variálnia a környezeti eszközöket, hogy azok több helyen is újra felhasználhatók legyenek és ne nézzen ki minden egyes barlang és kripta ugyanúgy. Ezeket egyedi textúrákkal, világítással és egyéb elemekkel kombinálják, hogy a procedurálisan generált dungeonok mégis változatos megjelenésűek legyenek.

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.