• Az HBO Max előfizetőinek rohamos növekedése miatt készülnek csak online bemutatott filmek
  • A moziba szánt Warner-művek viszont 45 napig kizárólag nagyvásznon lesznek láthatók
  • Több mint tíz Max-exkluzív film készül

A járványidőszak újdonsága volt, hogy a szükségszerűen zárva tartott vagy csak korlátozott férőhellyel üzemelő mozik helyett vagy azokkal párhuzamosan online kerültek bemutatásra filmek. Legkarakteresebben a Warner Bros. élt ezzel a lehetőséggel: produkcióik javát ugyanaznap küldték nagyvászonra és az HBO Max kínálatába.

A stratégia ugyan csak 2021-re szólt, a pandémia fordulatot hozott a filmes bemutatás történetében. A stúdió a jövőben nem osztja meg a premiereket, viszont ezentúl lesznek olyan művek, amelyeket kizárólag a streaming platform műsortárába szánnak. Jason Kilar, a WarnerMedia fejének bejelentése szerint több mint tíz film készül az HBO Maxre.

hbo-max-1590590561.png

Kilar elmondta, hogy az új koncepciót az otthoni nézettségi statisztikák indokolják. 2021 második negyedévében ugyanis 63,9-ről 67,5 millióra nőtt az HBO és az HBO Max előfizetőinek száma globálisan (ebből 2,8 millió az amerikai háztartás). A Max-exkluzív alkotások kizárólag akkor mehetnek mozikba, ha Oscar-eséllyel rendelkeznek (a színházi bemutatás feltétele a fesztiválindulásnak), míg a Warner többi filmje legalább 45 napig kizárólag mozikban lesz látható.