• A The Mandalorian ősszel indul a Disney+-on novemberben
  • A főszerepet Pedro Pascal játssza
  • A showrunner Jon Favreau
  • A történetben fontos helyszín lesz a Tatooine

A The Rise of Skywalker és a Star Wars Jedi: Fallen Order után egy újabb Csillagok háborúja produkcióról hullott le a lepel, ugyanis a Celebrationon bemutatták az ősszel a Disney+ streaming szolgáltatáson elinduló The Mandaloriant, ami a Vasember rendezője, Jon Favreau irányításával készül el.

the-mandalorian-01.jpg

Az úriemberről amúgy tudni kell, hogy a The Mandalorian egyik rendezőjével, Dave Filonival – akinek a nevéhez A klónok háborúja és a Lázadók kötődik – régóta barátok, és Favreau éppen ezért adhatta a hangját a Pre Vizsla nevű mandalóriainak A klónok háborújában (illetve ő szólaltatta meg a Solóban Riót is).

Na, de mi a helyzet a The Mandaloriannal? A sorozat története A Jedi visszatér után indul útjára, amikor a Birodalom már elbukott, az új Köztársaság pedig még nem erősödött meg, így a Galaxis több részén is a káosz az úr. Pedro Pascal (Trónok harca, A mentalista) mellett fontos szerepet kap a sorozatban Gina Carano (Deadpool, Halálos iramban 6) és Carl Weathers (A ragadozó, Rocky) is.

the-mandalorian-02.jpg

Pascal fogja alakítani a címszereplő mandalóriait, aki egy magányos harcos és fejvadász, megkérdőjelezhető moralitással. Carano – aki sok nyaktörő mutatványt maga csinált meg a forgatás során – egy ex-lázadó, mandaloriai shock troopert fog játszani, Kara Dune-t, Weathers pedig a mandaloriai megbízója lesz, Grif Carga.

Érdekesség, hogy a sorozatban szerepet kapott a Legion 501 nevű rajongói társulat, akik akkor bukkantak fel teljes rohamosztagos szerelésben, amikor a forgatáson rájöttek, hogy nincs elég rohamosztagosuk, így Filoni felvette velük a kapcsolatot. Favreau és Filoni elképedve eszmélt rá, hogy a rajongók páncéljai több esetben is jobbak voltak, mint azok, amiket ők használtak, illetve jobban alakították a birodalmi katonákat, mint a színészek.

the-mandalorian-03.jpg

A sorozat trükkjei filmminőségűek lesznek, a Dzsungel könyve és Az oroszlánkirály "élőszereplős" változataiban használt technológiákat használták fel, és természetesen rengeteg díszletet is megépítettek. A Razor Crast nevű gunshipet még miniatűr modellként is megalkották, és úgy forgattak vele, mint az eredeti, 1977-es Star Wars idején.

Megtudtuk, hogy Favreau és Filoni már A klónok háborúja alatt sokat beszélgettek a mandaloriai nép hátteréről, sok dolgot, amit az animációs sorozatban láttunk, együtt találták ki. Pre Vizsla sötétkardjának ötletét például Favreau adta. A klónok háborúja új epizódjaiban lesz is utalás a The Mandalorianre.

the-mandalorian-04.jpg

A sorozat a Disney+-on fog futni, méghozzá novembertől.