Tom Clancy's HawX: hanggal, ősszelKét információ látott napvilágot ma. Az egyik, mely szerint a megjelenési dátumra vonatkozó korábbi, kissé ködös „harmadik negyedévben, vagy karácsonykor, vagy előbb” kijelentések oly tisztává váltak, mint az őszi hajnal harmatcseppjei a reptér betonján borzongó repülőgépek kabinüvegén: szeptember. A kiadó szerint tehát ekkor bőghetnek fel a hajtóművek, ekkor emelkedhetnek fel a pompás gépmadarak a levegőbe, ekkor tolhatjuk rá az utánégetőt, elhagyva saját hangunkat, befogva az ellenséges vadászokat, hogy aztán mutatóujjunk egyetlen határozott mozdulatára azok úgy hulljanak le az égből, mint az őszi lomb elárvult levelei a puha, rőt-arany avarszőnyegbe. Hozzáteszem, az Ubisoft azt is elárulta, hogy ugyanebben a hónapban tervezi piacra dobni az új generációs, szafaris Far Cryt, a Shaun White Snowboarding és a Rayman Raving Rabbids TV Party játékokat, valamint a szintén a bestseller íróról elnevezett, hanggal irányítható, EndWar névre hallgató stratégiát is (a perzsa herceg új ruháját viszont inkább a fenyőfa alá szánják).

Apropó, EndWar – egy gyors és finom átkötéssel máris megérkeztünk a második információhoz. Az EuroGamer szerint az UbiDaysen az előadó Andrei Costin elkotyogta, hogy a repülős mókát megfelelő hardvereszközök birtokában hangunkkal is irányíthatjuk majd (ha megtaláltuk ugye, lásd fent), ez a megoldás a bekezdés elején említett apokaliptikus hadicucc és a GRAW egyfajta elegye lesz, maga a játék pedig az arcade és a szimuláció mixtúrája, és a fejlesztők reménye szerint a legendás Top Gun mozi hangulatát és izgalmát fogja monitorjainkra varázsolni.

Nos, meglátjuk, ha előbb nem, hát szeptemberben, amikor, költői hangulatomat betetőzve, Petőfi felejthetetlen szavait megtoldva „elhull a virág, eliramlik az élet” – és felszállnak az elfogó vadászok a légtérbe...