A World of Warcraft: Legionban debütáltak az artifact fegyverek, amelyek sajátságos történelemmel és hatalommal bírnak. A kasztok specializációinak saját artifactjai vannak, amik közül a Legion elkezdésekor választhatunk ki egyet, és az bizony végig velünk is marad. Persze ez nem jelent teljes véglegességet, hiszen szabadon fejleszthetőek, még kinézetüket is megváltoztathatjuk. Most az Inverse segedelmével összeszedtünk öt olyan fegyvert, amely a legérdekesebb háttérrel bír és a legnagyobb hatást gyakorolták Azeroth történelmére. (A zárójelben találjátok azt a specializációt, amely megkaphatja a fegyvert.)

5. G’Hanir, a Mother Tree (Restoration Druids)

Ez a fegyver G’Hanir, az első fa avagy az Anya Fa (Mother Tree) ágából készült. Az ágat a félisten Aviana ajándékozta oda a halandó druidáknak a távoli múltban. E fegyvert a druidák arra használták, hogy stabilizálják és meggyógyítsák Azeroth világát, és ezzel tartották vissza Emerald Nightmare rontását és őrületét is. A bot jelenleg Shala’drassil gyökerei között van.

world-of-warcraft-legion-ghanir.jpeg

4. Felo’melorn (Fire Mages)

Ezt az ősi Highborne rúnapengét egykor Dath’Remar Sunstrider viselte, jóval az Ősök Háborúja előtti időkben. Igen sokáig volt a Sunstrider család birtokában, megannyi csatát látott már, például a Harmadik Háborút, amiben Anasterian Sunstrider harcolt Arthas Menethil ellen, de aztán a penge összetört a Frostmourne miatt, és a darabjai elvesztek. A kardot később Kael’thas Sunstrider kovácsolta újra és használta a Lich King ellen a Scourge és Illidan Stormrage közti csatában.

world-of-warcraft-legion-felomelorn.jpeg

3. Doomhammer (Enhanced Shamans)

Eme pörölyt az orkok anyavilágában, Draenor elementál lávájában kovácsolták, ennek köszönhetően szoros kapcsolata van az elemekkel. Az erejét csak az tudja teljesen kihasználni, aki szintén közeli kapcsolatban áll ezekkel az elemekkel. A fegyvert először Orgrim apja, Telkar Doomhammer használta, majd megörökölte tőle Orgrim, aki olyan csatákban forgatta, mint a Második Háború, ahol legyőzte az Alliance legendás hadvezérét, Anduin Lothart. Később Orgrim halálos sebet kapott egy durnholde-i lovagtól, így a pöröly Thrallra szállt.

world-of-warcraft-legion-doomhammer.jpeg

2. Blades of the Fallen Prince (Frost Death Knights)

Eredetileg a Burning Legion kovácsolta azzal a céllal, hogy megronthassák Azerothot, és akkoriban még Frostmourne-nak nevezték. Miután az elpusztult és a Lich King elbukott, a rúnapenge darabjaiból rengeteg lélek szabadult ki, de nem volt mindeni ilyen szerencsés, sokan rekedtek a szilánkokban. Ezekből újabb pengéket kovácsolt a Legion, köztük a Blades of the Fallen Prince-t. A Frost Death Knightok képesek uralmuk alá hajtani a kardban fogva esett lelkeket.

world-of-warcraft-legion-blades-of-the-fallen-prince.jpeg

1. Ashbringer (Retribution Paladins)

A Paladinok eme artifact fegyverét Magni Bronzebeard király kovácsolta egy olyan kristály szilánkjából, amit a Holy Light követői tisztítottak meg. Az Ashbringert arra tervezték, hogy kiirthassák vele a világból az élőholtakat. Eredetileg Alexandros Morgraine hordozta a kardot, amíg el nem árulta a fia, Renault. A fiú meggyilkolta apját, ezzel megrontotta a kardot. Miután Alexandros feltámadt a holt királyként, újra hozzá került az Ashbringer, amíg újra meg nem ölték Naxxramasban, ezúttal a legifjabb fia, Darion. Hogy megmentse apja lelkét – amely a kardba volt zárva – Darion önmagát ölte meg a karddal. Ezzel ugyan felszabadította apját, de magát átalakította holt királlyá. Darion később elárulta a Lich Kinget, és a kardot átadta Tirion Fordringnek, aki végül összetörte vele a Frostmourne-t és legyőzte a Lich Kinget.

world-of-warcraft-legion-ashbringer.jpeg

Egyetértesz a listával, vagy esetleg te más artifact fegyvereket vennél fel egy ilyen listára?