Két évvel ezelőtt a Gameforge csapata egy új, böngészőből futtatható, ingyenesen játszható MMORPG-t jelentett be. A játék a Star Trek-univerzumban, azon belül pedig a Deep Space Nine sorozat által felvázolt világban játszódott volna, a játékosok pedig vagy Föderáció, vagy a klingonok oldalán járhatták volna be a veszélyekkel teli kozmoszt.

A Star Trek: Infinite Space címre keresztelt program egy ambiciózus, de rizikós vállalkozás volt, hiszen sosem könnyű egy új MMOG-t piacra dobni, bármilyen népszerű is legyen a licenc, amire alapoznak -- sajnos itt sem sikerült leküzdeni a nehézségeket.

A baj már akkor látszott, mikor novemberben 100 dolgozót küldött el a német cég, s jelezték: hacsak nem találnak egy partnert, nem fogják tudni kiadni a játékot. Az érdeklődők között a Bigpoint csapata szerepelt, de végül ebből nem lett semmi.

„Tavaly ősz óta sokat dolgoztunk azon, hogy egy partnert találjunk a Star Trek: Infinite Space-hez, azonban nem jártunk sikerrel, így nehéz szívvel ugyan, de úgy határoztunk, hogy leállítjuk a fejlesztést. A döntést nagyon sajnáljuk, de néha előfordul, hogy egy jó koncepciót nem lehet úgy megvalósítani, ahogy azt eredetileg tervezték.”
-- Gameforge