• Bemutatkozott a Call of Duty: Black Ops Cold War multija
  • Amit a fejlesztők szerint megtörtént, de letagadott események ihlettek
  • Előkerült több pálya és három új játékmód is

A Call of Duty: Black Ops Cold War bejelentése egy ideje már megtörtént, azonban a fejlesztők idáig szinte csak és kizárólag a játék kampányára és hátterére fókuszáltak. Ez most azonban megváltozott, nemrég ugyanis bemutatkozott a Cold War multis része is, először csak egy ütős trailerrel, de nem sokkal ezután már a konkrét részletekkel is előálltak az illetékesek.

A bemutatón előkerült például több pálya is, melyeket a fejlesztők szerint a valóságban is megtörtént, azonban letagadott incidensek ihlettek. Így például megfordulhatunk majd az angolai sivatagban, ahol egy lezuhant NATO műholdat kell megszereznünk, vagy az Atlanti óceán kellős közepén, ahol két hajó csatázik egy elsüllyedt szovjet atomtengeralattjáróért. Ez azonban még nem minden, hiszen városokba is ellátogathatunk, legyen szó Moszkva szürke belvárosáról és díszes metrómegállóiról, vagy Miami neonfényben úszó főutcájáról és sötétbe burkolózó óceánpartjáról.

Természetesen járművek is felbukkannak majd a multiban, így számíthatunk például páncélozott hajók, hójárók és tankok felbukkanására is. A játékmódok terén visszatérnek az olyan klasszikusok, mint a Team Deathmatch, a Domination vagy a Hardpoint, emellé pedig érkezik két újdonság is a VIP Escort és a Combined Arms Domination képében. Előbbi egy 6v6 mód lesz, ahol az egyik csapatnak az egyik tagját kell lekísérni a pályáról, míg a másik csapat célja, hogy megölje az illetőt, utóbbi pedig egy 12v12 mód, ahol különböző járműveket is bevethetünk az ellenfél megtörésére.

Nem szabad továbbá szó nélkül elmenni a Fireteam mellett sem, ami egy teljes új megoldás lesz a fejlesztők szerint, több játékmóddal. Ezek közül a mai napon csak a Dirty Bombot mutatták be nekünk, melyben a feladatunk az lesz, hogy egy négyfős osztag részeként gyűjtsünk némi uránt egy hatalmas pályán, majd ezt felhasználva építsünk egy piszkos bombát, amit utána fel is robbantunk.

Végezetül pedig érdemes megemlíteni, hogy természetesen idén is mi magunk alakíthatjuk a fegyvereinket a Gunsmith menünek hála, ráadásul részletesebben, mint eddig valaha: összesen 45 különböző kiegészítőt és tartozékot kapunk, melyeket akármelyik fegyverre felpattinthatunk majd.