• Rekordbevétellel zárta a Square Enix a legutóbbi üzleti évet
  • A mostani esztendőben további növekedésre számítanak

Közzétette éves üzleti jelentését a Square Enix, a japán kiadó pedig elégedetten lobogtathatja a friss beszámolót, a március 31-én zárult időszakot ugyanis rekordnak számító 332 milliárd jenes bevétellel, illetve 47 milliárd jenes nyereséggel zárták, ami 27, illetve 44 százalékos növekedést jelent az előző üzleti évhez viszonyítva.

A javulás természetesen a két nagyágyúnak, a Final Fantasy 7 Remake, Marvel's Avengers párosnak köszönhető, melyek egyaránt ebben az időszakban jelentek meg, és bár utóbbi az elvárások alatt teljesített, a Square Enix videójátékos részlege így is erős számokat produkált. Nem úgy az élő attrakciókat egybefogó divízió, hiszen itt a koronavírus-járvány és a bezárások hatására 25 százalékkal csökkentek az éves bevételek.

Az április 1-jén indult új üzleti évben a bevételeket és a profitot tekintve is további (2, illetve 15 százalékos) növekedésre számít a kiadó, a felhozatal azonban jelenleg még kissé homályos: egyelőre a már megjelent SaGa Frontier Remastered, valamint a Final Fantasy 7 Remake Intergrade és a Neo: The World Ends with You látszódnak, mint nagygépes megjelenések. A mobilos Final Fantasy 7: The First Soldier kapcsán azonban szintén komoly bevételekkel számolnak bizonyára.