Az amerikai GameStop.com a minap átírta a The Last of Us hivatalos megjelenési dátumát a korábban bejelentett május 7-ről június 18-ra. A hathetes késést a Sony nem jelentette be, és eleinte sem az Amazon.com, sem a BestBuy nem változtatott a májusi időponton.

Ugyanakkor azok a vásárlók, akik utóbbinál rendelték elő a játékot, kaptak egy e-mailt, melyben tájékoztatják őket a június 18-i késésről. Hogy a kiadó és a Naughty Dog miért nem reagált még hivatalosan, nem tudjuk, de ha már a legnagyobb játékforgalmazók is jelzik a csúszást, valószínűleg van benne valami.

A The Last of Us a PlayStation 3 egyik utolsó nagy durranásának ígérkezik. A program a poszt-apokaliptikus Amerikában játszódik, főszerepben egy tinédzserlánnyal és az őrá vigyázó, középkorú, Joel nevű férfival. A fejlesztők (akik az Uncharted-sorozatot is az asztalra tették) összetett játékmenetet, túlélőhorror- és akcióelemeket, illetve kidolgozott sztorit ígérnek, a teljességgel döbbenetes grafikai megjelenítésről már nem is beszélve. Reméljük, hogy ha igaz a csúszás, nem lesz több, mert már nagyon szívesen ellátogatnánk a világ végére.