Egyre több információ lát napvilágot a tavaly év végén bejelentett The Last of Usról. A minap megtudtuk, hogy lesz benne többjátékos mód, ma pedig a sztoriról árult el ezt-azt a fejlesztő Naughty Dog.

Erről szól a The Last of Us
Ellie és Joel együtt menekül a hadsereg és a szörnyek elől

A csapat kreatív magja, Bruce Straley és Neil Druckmann a GameInformernek adtak interjút, melyben részletesen kitértek a The Last of Us háttértörténetére. Húsz évvel járunk egy súlyos vírusfertőzés után, mely megtizedelte az emberiséget. A maradék túlélők katonai biztonsági zónákban laknak, ahol roppant olcsó az élet: ha valakin a betegségre csak legapróbban utaló nyomok tűnnek fel, azonnal kivégzik. A trailerben is bemutatott férfi, a 40 év körüli Joel az utolsó fennmaradt erődben él. Az egykori kereskedő bármire hajlandó a túlélés érdekében, még arra is, hogy elvállaljon egy kétes erkölcsű munkát: ki kell csempésznie a 17 éves Ellie-t a városból, bár hogy miért, azt ő sem tudja.

Ellie egész életében egy biztonságos árvaházban élt, sosem járt a falakon túl, így teljesen járatlan a külvilági életben (és halálban). A küldetés persze rosszul sül el, Joelt és Ellie-t katonák kapják el, mivel pedig kiléptek a határon, fertőzésveszélyesek, így ha életben akarnak maradni, menekülniük kell. Joelnek terve is van, állítólag él egy barátja valahol a vadonban, aki segíthet. A páros elindul megkeresni ezt a bizonyos jótevőt, de ahogy az lenni szokott, a dolgok nem mennek simán.

A Naughty Dog ígéri, hogy a történet kerek lesz, s bár nem zárkóznak el egy folytatástól, nyitott befejezésre nem kell számítani.

A The Last of Us 2012 végén, vagy 2013 elején érkezik, kizárólag PS3-ra (nem, portot egyáltalán nem terveznek, lévén a Sony lesz a kiadó).