Őszintén mondom, rühellem Paul W. S. Anderson Resident Evil-filmjeit. Az első szódával még elmegy, azt talán háromszor is megnéztem az elkészülte óta, de azóta attól a közepes szinttől a sorozat valahol a borzalmas, a vállalhatatlan és az iszonyatos körül ingázik. Mindet láttam, de így most fejből azt sem tudnám megmondani, hány rész van összesen, meg hányadik lesz a befejező (hiszi a piszi) rész, a Final Chapter.

Viszont a Capcom felügyelete alatt készülő animációs filmek bejönnek. Oké, se a Degeneration, se a Damnation nem egy nagy eresztés történetileg, de egyrészt, a játékbeli szereplők jelennek meg, másrészt, a hangulata csont nélkül felidézi bennem a Resident Evil-játékok hangulatát, amire az Anderson-filmek egy képkocka erejéig sem képesek.

Ez az animációs sorozat hamarosan trilógiává bővül, hiszen a Capcom és a Marza Animation Planet jövő tavasszal mutatja be a Cudzsimoto Takanori filmjét, a Resident Evil: Vendettát. Ahogy azt már megszokhattuk a sorozattól, az egyik főszereplő ezúttal is Leon S. Kennedy lesz, mellette pedig Claire és Ada után Chris Redfield és legnagyobb örömömre Rebecca Chambers tér vissza (szegény Rebecca a RE1 és 0 eseményei óta kissé eltűnt).

A történet szerint Leon, Chris és Rebecca egy bizonyos Glenn Arias után nyomoz, aki újonnan teremtett B.O.W.-kal (Bio Organic Weapon – bioorganikus fegyver) seftel a feketepiacon. Hősink bár külön utakon, de egy erdőszéli kúriába jutnak, ahol mit hoz az élet, mutáns szörnyek, mutagén vírusok és gonosz emberek vannak, akik olyan cégek nyomdokaiban haladnak, mint az Umbrella, a Neo Umbrella és a Tricell.

A film tehát 2017 tavaszán érkezik meg, Japánban egész pontosan május 27-én mutatják be, nyugatra pedig nagy valószínűséggel nem sokkal ezután érkezik meg. Addig is, itt az akciódús trailer.