A srácok tegnap jelentették be: egy új játékon dolgoznak, ami ötvözi a tőlük megszokott gazdag történetvezetést, az atmoszferikus környezetet és a gyors tempójú játékmenetet. Az új játék a Transistor nevet kapta, mely egy futurisztikus világba invitál minket, melyet utcáról utcára fogunk felfedezni egy rejtélyes, s nagyon erős karddal a kezünkben.

Hősünk egy nő, kit támadók egy csoportja megpróbált megölni, ám az akció kudarcot vallott, s a birtokunkba került ez a bizonyos fegyver, ami fenekestül felforgatta az életünket. A város látszólag faltól falig rosszfiúkkal van megtömve, akik semmi mást nem akarnak, mint visszaszerezni a kardot. Természetesen ezt mi nem engedhetjük, hiszen a kalandunk során egyre közelebb kerülünk a fegyver körüli rejtély megoldásához, s annak kiderítéséhez, hogy kik az eredeti tulajdonosai.

A pörgős akciót és a taktikus megközelítést összegyúró Transistor a tervek szerint valamikor 2014-ben fog megjelenni, de a csapat azt még nem döntötte el, hogy milyen platformokra -- ha engem kérdeztek, egy PC-s verzió szinte biztos, elvégre ezen a héten, a PAX-on már kipróbálható lesz a játék kezdetleges változata.