A Tropico 3: Absolute Power névre hallgató csomagot elég kellemes tartalommal töltötték meg a készítők. Először is természetesen kapunk egy új, tíz küldetésből álló kampányt, plusz tíz szigetet a szabad játékhoz, amelyeken felépíthetjük álmaink diktatúráját. Maradva a tízes szám bűvöletében, pont ennyi új rendelet is rendelkezésünkre áll majd, például Tropico fő exportcikkének aranyszobrot állíttathatunk, saját ünneplésünkre éves fesztivált rendezhetünk, sőt, saját valutát is nyomathatunk. Hat új épületfajtával (szeméttelep, vitorláskikötő, kis garázs, játszótér, stb.) és ugyanennyi látványossággal is bővül a paletta, és a vidéki tájakra földutakat is építhetünk, melyeken persze lassabb lesz a közlekedés. Természetesen El Presidente sem marad ki az áldásból: nemcsak négy új puccos gönccel bővül a ruhatárunk, de az elnöki palotát is bővíthetjük-szépíthetjük: tetőuszoda, extra tornyok, zászlók, molinók kerülhetnek fel az épületre, sőt az erkélyt is megnagyobbíthatjuk, ettől pedig az ott megtartott beszédeink is hatásosabbak lesznek.

Tropico 3: Absolute Power

Számomra a legérdekesebb újdonság az új frakció: a lojalisták nagyszerű személyünk elkötelezett hívei, akik legszívesebben minden sarkon felállítanák a szobrunkat, és természetesen hallani sem akarnak a választásokról, hiszen úgysem lehet nálunk különb vezetőt találni a szigetállam élére. Ez nyilván megbolondítja az eddig is elég kényes egyensúlyt, amit tovább bonyolít, hogy ha bármely frakcióval egy adott szint alá süllyed a viszonyunk, újfajta katasztrófák következnek be, így az eddigieknél is több stratégiai döntésre kényszerülünk. A szabad játék sem marad ki az áldásból: minden egyes szigeten lesz egy uralkodó frakció, akik a legnagyobb számban képviseltetik magukat, és az ő igényeiknek a kielégítése a szokásosnál is fontosabb lesz.

Mindehhez további bónuszok társulnak: új ikonok a még precízebb tájékoztatás jegyében, még több rádiós duma, hogy képbe kerüljünk Tropico mindennapjaival, új intro- és győzelmi/vereség videók.

A Tropico 3: Absolute Power májusban kerül a boltokba, egyelőre csak PC-re, használatához szükség lesz az alapjátékra.