A Kalypso Media nem hagyja kihűlni a Tropico franchise-t, és bár egyelőre a hatodik részről nincs hír, az ötödikhez sorban jelennek meg a különféle kiegészítők. A mai pakk egy kisebb adag. 

A két nagyobb expanzió, a Waterborne és az Espionage mellett rengeteg apró DLC-t dobott piacra a kiadó, ezek sorába tartozik a ma megjelent pakk is, amely a The Supercomputer címet viseli. Nem meglepő módon az új, önálló scenario célja, hogy a rivális nemzeteknél gyorsabban építsük meg a földkerekség legnagyobb szuperkomputerét, demonstrálva technológiai erőfölényünket az egész világ számára. Emellett a csomag a témához illően diktátordinasztiánk tagjai számára egy-egy divatos fülhallgatót is tartalmaz, kapunk egy új sandbox, homokos partokkal és magas sziklákkal csábító szigetet Cabao néven, és persze friss zenék és hanganyagok is készültek mindezek mellé.

A Tropico 5: The Superpower DLC 2,99 euróért már kapható a Steamen, ahol egyébként egész hétvégén 75%-os leértékeléssel vásárolható meg az alapjáték, illetve annak Steam Special Edition változata is.