A Bloomberg értesülései szerint a Vivendinek továbbra is eltökélt szándéka, hogy többségi tulajdont szerezzena Ubisoftnál, ráadásul valószínűnek tartják, hogy a lépésre még az idén sort keríthet a francia médiavállalat. Azoknak, akik eddig lemaradtak volna, egy rövid helyzetkép: a Vivendi hullámokban vásárolja fel a Guillemot-család érdekeltségébe tartozó cégek részvényeit, a Ubisoft papírjainak immár 25%-át birtokolja, és a szintén érdekeltségükbe tartozó, mobilokra fejlesztő Gameloft már a Vivendi irányítása alatt muzsikál.

A Bloomberg belsős forrásokra hivatkozva közli, hogy a Vivendinél belső megbeszélések zajlanak arról, hogy milyen ajánlatot tegyenek annak érdekében, hogy a részvénytulajdonosok java eladja értékpapírjait - ezáltal többségi tulajdont szerezhetnek és végső soron átvehetik a Ubisoft irányítását. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Vivendi inkább a békés megegyezés híve lenne, de a cégvezető Guillemot-család hallani sem akar erről, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a részvényeseket maguk mellett tartsák, illetve növeljék saját részesedésüket.

Hogy mi lesz az egész ügy végkimenetele, az egyelőre még kérdéses – akárhogyan is alakuljon a szabadpiaci erőpróba, fél szemünket az eseményeken tartjuk.

ubisoft-vs-vivendi.jpg

Ti mire számítotok?