• Jó ideje „vásárolgat be” a Vivendi Ubisoft részvényekből
  • Idén pont kerülhet az ügy végére

Ha olvassák a Ubisoftnál a Reuters-t, akkor most minden bizonnyal hamarosan kongatni fogják a vészharangot, ahogy azt már tették korábban is. A hírügynökség értesülései szerint ugyanis a Vivendi lépéskényszerben van, ezért felgyorsítja felvásárlásait, melyeknek elsőként a Havas reklámcsoport és a Ubisoft lesznek a célpontjai.

A Vivendi számos fronton terjeszkedett, az elmúlt három évben közel 15 milliárd eurót, azaz nagyjából 4500 milliárd forintot költött el részvényvásárlásokra. Ennek ellenére 3%-ot esett a cég értékpapírjainak értéke, az átláthatatlan tervek és az ebből adódó befektetői bizalmatlanság miatt. Az elemzők szinte biztosak abban, hogy elsőként a Havas csoport kerül felvásárlásra, részben azért mert már számos ponton köti szálak a Vivendihez. Ha ez megtörténik, utána jöhet a Ubisoft, melyben 25% a részesedésük.

Annyi viszont bizonyos, hogy nem lesz egyszerű dolguk, a Ubisoftot vezető Guillemot-család ellenállása miatt nem lesz olcsó a többségi tulajdon megszerzése. Hiába, hogy a Reuters nemigen szokott tévedni, és ugyan két belsős forrásra hivatkoznak, egyelőre csak pletykáról van szó és még sok hátravan az évből.

vivendi-logo.jpg

Szerintetek bekövetkezhet a felvásárlás? Ha igen, akkor szerintetek ránk, játékosokra ez milyen hatással lesz, ha lesz egyáltatlán?