A The War Z alkotóinak nincs valami jó karácsonya: először a játék rajongói lázadtak fel a Steamen közölt adatok valótlansága miatt, majd maga az online áruház törölte a programot a megvásárolható termékek listájáról. Ezt követte egy kínos plágiumbotrány, most pedig a játék címe is veszélybe került.

Létezik ugyanis egy regény World War Z címmel, melyből nemsokára filmet is látunk a mozikban Brad Pitt főszereplésével. Bár a játéknak semmi köze a könyvhöz és az abból készült hollywoodi produkcióhoz, a címe nyilvánvaló utalás rájuk, ez pedig nemcsak nekünk, de a United States Patent and Trademark Office nevű amerikai szervezetnek is feltűnt.

A kereskedelmi minisztérium égisze alatt működő ügynökség feladata az, hogy regisztrálja, gondozza és védje a szabadalmi jogokat, és ha bármilyen jogsértést talál, vagy annak gyanúja felmerül, az ellen fellépjen. Az osztály még novemberben felfüggesztette a War Z regisztrációs kérelmét a névhasonlóság miatt, és a Hammerpoint ügyvédjei jelenleg is azon munkálkodnak, hogy ne kelljen átnevezniük a játékot, hiszen annak komoly anyagi vonzatai lennének, az erkölcsiről nem is beszélve – bár utóbbi azért már erősen meg van tépázva amúgy is...