• Egy apró északi városban akar új életet kezdeni egy tanárnő
  • Rá kell jönnie, hogy Utmarkban egy tizenkét éves kislány a legérettebb személy
  • Premier vasárnap az HBO GO-n

Újabb ígéretes európai produkcióról, ezúttal egy norvég sorozatról adhatunk hírt. Az Isten hozott Senkiföldjén című dramedy (vagyis tragikomikus hangvételű mű) Utmarkban, egy apró északi városkában játszódik, ahová egy nap új lakó érkezik. Az optimista tanárnő itt szeretne új életet kezdeni, ám hamarosan rá kell döbbennie, hogy ebben a városban az egyetlen, aki megközelítőleg úgy viselkedik, mint egy érett felnőtt, az egy tizenkétéves kislány.

Az HBO sorozata az újrakezdésről szól. Az alkotók egészen rendkívüli szituációkon keresztül mutatják be, hogyan találjuk meg helyünket a világban, legyen szó egy szakítás utáni állapotról, a felnőtté válás nehézségeiről, egy szerettünk elvesztésének feldolgozásáról, vagy netán arról, hogy hogyan szabadítsuk meg a testünket halott férjünk lelkétől egy ördögűző szeánsz segítségével.

utmark-2021-dsc05694-576-okes.jpg

A széria írója a Dermesztő hajszát és Az eltűnés sorrendjébent is jegyző Kim Fupz Aakeson, a rendező pedig Dagur Kári (Fúsi, Sötét ló, A vajszívű). A főszereplők között feltűnik a szintén HBO-s Időbevándorlókból ismert Tobias Santelmann és Stig Henrik Hoff. Április 18-án, vagyis vasárnap debütál – magyar szinkronnal – a nyitóévad mind a nyolc epizódja a streamingszolgáltató kínálatában.