Új év, új FIFA Manager...és ez a forma elsősorban a kiadónak köszönhető, akik sikeresen megvásároltak egy szekréderéknyi licencet. Így az adatok ismét impozánsak: 20 ország 52 bajnokságának minden klubja, csapata és játékosa, a maguk címerével, színével és szőrszálával várja a menedzserkedvű rajongókat, erősebb hangsúllyal a helyi jellegzetességekre, a klubok, válogatottak nemzetközi tornáira. Az ígéretek szerint azonban a mostani anyag nem az előző címek új adatbázissal feltöltése lesz; a készítők például újratervezték a stadionszerkesztőt, így a több száz elemből szabadon felépített, a legkifacsartabb ízlést is kiszolgáló létesítménybe vezényelhetjük gondosan összeválogatott legénységünket.

Teljes átalakításon esett át az edzésrendszer is: egy új elemzőeszköz segítségével nyomon követhetjük az aranylábúak fejlődését - most tessék megkapaszkodni: 42 jellemzőjüket tarthatjuk szemmel, így valóban minden változást lereagálhatjuk -, és kapunk egy egyedi edzésterv programot is, mellyel az olyan sztenderd szituációkat, mint például a pontrúgás, beverhetjük a fiúk fejébe. A képességfelmérést egyébként a játékospiacon is bevethetjük, egy új megoldással a legnagyobb mélységig deríthetjük fel a kínálatot, hogy valóban az elképzelésünkhöz legjobban passzoló spílereket szerezzük be. Sőt, egy 24 órás hírcsatornát is beizzíthatunk, ahol játékosainkat folyamatosan tájékoztathatjuk az igazolási időszak fejleményeiről; persze vigyáznod kell, mert ha beígéred nekik, hogy kapnak egy fantasztikus nevű és tudású középpályást, és helyette valami Botlábovics Bélát sikerül begyűjtened, az öltözői hangulat a béka feneke alá eshet, az elégedetlenség motiváció-, így  meccs- és pontvesztéshez vezethet. Az új FIFAM-ben tehát valóban a csapatvezetésen lesz a hangsúly, annak minden örömével és bánatával együtt.

A november elején megjelenő FIFA Manager 08, melyben helyet kap az előző rész „Extra Time” add-onjának minden nóvuma is, hat nyelven fog megszólalni; oly jó lenne tudni, hogy az egyik végre a magyar, de erről sajnos nincs hír, és jelzem, remény is kevés, de ugyebár...